NSZ: Program Moja prva plata u četiri faze
Lokacija: Srbija i svet
18.08.2020.

Na osnovu Uredbe Vlade Republike Srbije o programu podsticanja zapošljavanja mladih Moja prva plata, Nacionalna služba za zapošljavanje je raspisala Javni poziv za realizaciju programa podsticanja zapošljavanja mladih.

Javni poziv dostupan je na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje (www.nsz.gov.rs), sajtu Moja prva plata (www.mojaprvaplata.gov.rs) i dnevnim štampanim medijima.

Prva faza realizacije programa je namenjena isključivo poslodavcima, koji se, od 17. avgusta do 25. septembra, prijavljuju na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs.

Druga faza realizacije programa je namenjena nezaposlenim licima, koji će se, od 1. do 15. oktobra prijavljivati na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs.

Treća faza realizacije programa je izbor kandidata od strane poslodavaca u periodu od 16. do 31. oktobra. Konačne liste poslodavaca sa izabranim kandidatima biće dostupne na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs počev od 1. do 7. novembra.

Četvrta faza realizacije programa je potpisivanje trojnog ugovora između nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i izabranog kandidata i početak sprovođenja programa, u periodu od 8. novembra do 7. decembra.
 
U program je planirano uključivanje 10 000 mladih sa srednjim i visokim obrazovanjem, do navršenih 30 godina života, koji su bez radnog iskustva i nalaze se na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje. Program se realizuje bez zasnivanja radnog odnosa u trajanju od 9 meseci.
 
Tokom trajanja programa Nacionalna služba za zapošljavanje isplaćuje novčanu naknadu u iznosu od 20 000 dinara mladima sa srednjim obrazovanjem, odnosno 24 000 dinara mladima sa visokim obrazovanjem, na mesečnom nivou.
 
Nacionalna služba za zapošljavanje takođe, uplaćuje doprinos za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti, za mlade uključene u ovaj program.
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar