Novih 100 miliona dinara za investicije u vojvođansko obrazovanje
Lokacija: Srbija i svet
24.08.2018.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš, uručio je ugovore u vrednosti 100 miliona dinara za investicije u oblasti obrazovanja u 2018. godini.

Ukupno 37 ustanova – osnovnih i srednjih škola, predškolskih ustanova i domova učenika, dobile su sredstva putem konkursa Pokrajine za rekonstrukciju, adaptaciju, sanaciju i investiciono održavanje objekata.
 
Potpredsednik Njilaš je rekao da je ovo nastavak posla Pokrajinske vlade na obnovi škola, vrtića i domova učenika širom Vojvodine, koji se odvija uz punu koordinaciju sa Vladom Republike Srbije i u saradnji sa lokalnim samoupravama.
 
- Plan je da popravimo i osavremenimo ustanove obrazovanja i vaspitanja u kojima uče i borave deca, nakon čega sledi njihovo opremanje. Sredstva koja smo dodelili su izdvojena rebalansom pokrajinskog budžeta i usmerena su prema prioritetima za ustanove sa najvećim potrebama, istakao je Njilaš.
 
On je izneo da je broj zahteva bio veći od planiranih sredstava i da će ulaganja u bolje uslove obrazovanja širom Vojvodine nastaviti.
 
Najveći broj zahteva za korišćenje ovih sredstava, stigao je od strane osnovnih škola. Na ovom konkursu je za sanaciju i rekonstrukciju 19 ustanova osnovnog obrazovanja u Vojvodini, ukupno odobreno 70 miliona dinara.
 
Mihalj Njilaš je naglasio da je važno da se obezbedi odgovarajuća infrastruktura po svim standardima, koji zadovoljavaju potrebe novog tehnološkog razvoja.
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar