Novi Sad domaćin foruma Bačka - zlatni prsten
26.02.2016.

Šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović i šefica Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj prof. dr Marijana Dukić – Mijatović bili su domaćini Poslovnog foruma "Bačka – Zlatni prsten" koji je održan u Gradskoj kući. Forumu su prisustovali članovi delegacije iz ruskog grada Kostroma na čelu sa zamenicom gradonačelnika Ekaterinom Čižovom i rukovodiocem međunarodnih, kulturnih i obrazovnih projekata Tatjanom Asafovom. Pored gostiju iz Rusije, Forumu su prisustvovali i profesori sa novosadskog Univerziteta, kao i predstavnici prehrambene industrije iz Novog Sada i Južnobačkog okruga.

- Ovo je za malo više od pola godine treći susret predstavnika dva vrlo slična grada, Kostrome i Novog Sada, što samo svedoči o ozbiljnosti i entuzijazmu zajedničke saradnje. Pozamašan je niz ruskih gradova s kojima smo za vreme aktuelnog mandata uspostavili vrlo ozbiljne kontakte i ostvarili saradnju u oblasti ekonomije, privrede, poljoprivrede, turizma, sporta, obrazovanja, kulture, pronatalitetne politike i drugih oblasti – istakao je Aleksandar Petrović i dodao da je na Poslovnom forumu dogovoreno da će se uspostaviti direktan kontakt između administracije Grada Novog Sada i Odeljenja za kulturu, turizam, sport i socijalna pitanja ruskog grada Kostrome.

Šefica Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj prof. dr Marijana Dukić-Mijatović predsedavala je panelom na kome su razmatrane ekonomske teme sa zamenicom gradonačelnika Grada Kostrome za ekonomska pitanja Ekatarinom Čižovom. Razmenjene su informacije o interesovanjima obe strane za saradnju u oblasti ekonomije i dogovorena institucionalna saradnja privrednih komora, kao i organizovanje susreta privrednika u narednom periodu.

 

Predstavnici prehrambene, građevinske i elektro industrije, izrazili su zadovoljstvo zbog prilike za potencijalnu saradnju i ukratko predstavili svoje kompanije. Profesori Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu izrazili su zadovoljstvo zbog potencijalne saradnje sa kolegama iz Rusije u oblasti obrazovanja i praktične delatnosti u oblastima ratarstva i povrtarstva


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar