Nova sterilizacija na institutima u Sremskoj Kamenici, do kraja godine i novi akceleratori
Lokacija: Srbija i svet
13.09.2019.

Na Institutu za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici od početka godine, zračnom terapijom tretirano je više od 1500 pacijenata, a svakodnevno se na tri aparata, koja su u funkciji i rade punim kapacitetom, leči 155 bolesnika. Puštanje u rad dva nova akceleratora očekuje se do kraja godine. Pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković rekao je da se u oktobru završavaju građevinski radovi, a odmah nakon toga sledi instalacija novih aparata i obuka zaposlenih.

U Kamenici je završen i pušten u rad i objekat centralne sterilizacije za sva tri instituta, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila 57 miliona dinara. Sterilizaciona jedinica je posle 35 godina potpuno rekonstruisana i opremljena novim sterilizatorima, čime će se omogućiti kvalitetniji, stručniji i bezbedniji rad za sve tri zdravstvene ustanove.

 

 

 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar
APATIN WEATHER
Foto nedelje
Foto nedelje
VESTI.RS