Nastavljaju se prekvalifikacije za IT sektor
Lokacija: Srbija i svet
06.12.2018.

Nakon uspešne realizacije pilot-programa prekvalifikacije za IT, koji je pokrenut na inicijativu predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić, kao i nastavka ovog programa u još dve faze prekvalifikacija, Vlada planira nove programe. Cilj je zaposlenje što većeg broja kandidata u IT kompanijama.

Nacionalna služba za zapošljavanje objavila je 30. novembra 2018. javni poziv za nabavku usluga izvođenja specijalističkih informatičkih obuka nezaposlenih lica za tržište rada.
 
Poziv je dostupan na sajtu Uprava za javne nabavke i na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje i biće otvoren mesec dana.
Ovim tenderom predviđena je obuka 850 polaznika, a prijavljivanje polaznika biće obavljeno tokom februara. Izvođenje obuka se planira od marta do septembra naredne godine.
 
Polaznici će na kursevima moći da nauče osnove programskih jezika Java, Front-End, Web i PHP programiranje. A imaće priliku i da se uključe u dve nove vrste obuka, u odnosu na poslednji krug: obuke za sistem administratora i obuke za softversko testiranje sa osnovama programiranja.
 
Obuke će se sprovoditi u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Užicu, Zrenjaninu, ali i u pet novih gradova u odnosu na prethodni krug: Vranju, Sremskoj Mitrovici, Kikindi, Somboru i Kruševcu.
 
Glavni kriterij za odabir ponuđača je broj praksi koje nude za polaznika i kvalitet kadra.
Obzirom da IT sektor u Srbiji raste za preko 25% godišnje, potražnja za kadrovima iz ove oblasti je izuzetno velika.
Trenutno je u toku prethodni ciklus obuka koji pohađa 700 polaznika. 
 
Izvor: NSZ
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar