Na teritoriji Okruga u toku pet obuka za tržite rada
Lokacija: Srbija i svet
03.10.2019.

Na području Zapadnobačkog okruga u toku su realizacije pet obuka za tržište rada u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

U Apatinu je u toku obuka 6 budućih gerontodomaćica koja traje do 21. oktobra. Polaznicama će, nakon uspešno završene obuke, biti uručeni sertifikati. U toku oktobra se očekuje i početak osnovne informatičke obuke ECDL u koju će biti uključeno 20 osoba sa invaliditetom.

U Somboru je organizovana obuka za viljuškariste za 5 polaznika koja će trajati 127 školskih časova. Polaznici će se upoznati sa rukovanjem viljuškarom, vrstama viljuškara, načinom  održavanja, dijagnostikom i otklanjanja sitnih kvarova, transmisijom viljuškara, organizovanjem radnog mesta i zaštitom na radu.

U Crvenki traje obuka za krojenje i šivenje u koju je uključeno 5 nezaposlenih osoba sa evidencije nezaposlenih u Kuli. Obuka se sastoji iz teorijskog dela i radne prakse i traja do 26. novembra.

U Odžacima su u toku dve obuke i to obuka za 6 gerontodomaćica i obuka za ručno tkanje u koju je takođe uključeno 6 polaznica. Tokom obuke za ručno tkanje polaznice se upoznaju sa ramovima i razbojima za ručno tkanje, snovanjem i građenjem osnove, izradom i čitanjem tkačkih šema, tkanjem različitih vrsta tkanina, sa starinskim tkanjem i tkanjem trakama. Polaznice koje uspešno završe obuku ostaju na radnoj praksi u trajanju od 20 radnih dana. 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar