Ministarstvo privrede podržalo investiranje u nova radna mesta
Lokacija: Srbija i svet
25.07.2019.

Ministarstvo privrede je ove godine izdvojilo oko 300 miliona dinara za realizaciju 19 projekata u industrijskim zonama lokalnih samouprava. 

Opremanjem industrijskih zona svaka lokalna samouprava unapređuje svoju konkurentnost i aktivnost i zato su ti projekti važni – objasnio je državni sekretar Dragan Stevanović, dodajući da je to jedan od načina da se svaka opština bori za nove investicije koje će otvarati radna mesta i doprineti ukupunom privrednom rastu Srbije. 
 
U okviru 19 projekata za unapređenje industrijskih zona u ovoj godini su i četiri lokalne samouprave u Vojvodini. Tako je Opština Apatin za rekonstrukciju Fabričke ulice u radnoj zoni u Svilojevu dobila 9.503.057,81 dinara. Opštini Žitište je za izgradnju prve faze postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u funkciji radne zone u Žitištu – elektroradovi – dodeljeno 7.275.030 dinara. Gradu Kikindi je ove godine na osnovu odluke Ministarstva privrede o korišćenju novca za podršku poslovne infrastrukture pripalo 25.288.893,42 dinara za izgradnju deonice magistralnog i distributivnog vodovoda za potrebe Agroindustrijske zone. Gradu Somboru je za unapređenje uslova za razvoj turističke ponude grada kroz rekonstrukciju i adaptaciju dela objekta Graškalovićeva palata dodeljeno 6.919.860 dinara. 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar