Lončar: Uživajte u muzici na EXIT-u bez droge
Lokacija: Srbija i svet
13.07.2018.

Juče je u Novom Sadu počeo Exit, jedan od najboljih muzičkih festivala na svetu. Tim povodom, ministar zdravlja Zlatibor Lončar apelovao je na sve posetioce EXIT-a da uživaju u muzici, bez upotrebe droge i psihoaktivnih supstanci.

On je rekao da su ankete pokazale da dve trećine posetilaca tog muzičkog festivala koji dolaze iz zemalja EU je imalo dodira sa dogom, iz od 47 odsto posetilaca iz bivše Jugoslavije je imalo kontakta sa narkoticima.
 
- Mislimo da to može da se promeni. Mislimo da je ovo vrhunski festival i da može da bude još bolji bez korištenja droge i psihoaktivnih supstanci. To je naš apel svima da mogu da uživaju u muzici, da mogu da uživaju u festivalu bez dodatnih supstanci, poručio je ministar zdravlja.
 
Lončar je istakao da roditelji moraju da znaju koji su to razlozi zbog kojih mladi probaju drogu. Tu su na prvom mestu - radoznalost, zatim, da bi ušli u neko društvo, nedovoljno aktivnosti, porodični problemi.
 
- Apelujemo na roditelje da isprate gde idu njihova deca, s kim idu šta rade. Neophodno je da pogledaju istini u oči. Nijedan se problem neće rešiti sam od sebe. Moraju da vode računa da imaju kontakt sa decom, sa njihovim drugovima, da pričaju sa njima, istakao je on za TV Prva.
 
Lončar podseća da se promene na mladima koji konzumiraju drogu moraju primetiti i da uvek postoje priomene u ponašanju ili su deca depresivnija ili su raspoloženija nego inače.
 
Izvor: blic.rs
Foto:  Emil Čonkić / RAS Srbija 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar