Kupovina seoskih kuća i ekonomsko osnaživanje izbegličkih porodica
Lokacija: Srbija i svet
09.11.2018.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević izjavio je danas da će Pokrajinska vlada nastaviti da podržava izbegla, raseljena i prognana lica u rešavanju problema stanovanja i njihovom ekonomskom osnaživanju.

Tim povodom su danas, u okviru programa Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima, po prvi put dodeljena bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 20 miliona dinara za kupovinu 20 seoskih kuća sa okućnicom izbegličkim porodicama. Takođe, uručeno je i 13 ugovora za ekonomsko osnaživanje, u ukupnoj vrednosti od 2,6 miliona dinara za nabavku alata i opreme.
 
U protekle dve i po godine uz podršku Pokrajinske vlade krov nad glavom je obezbedilo 47 izbegličkih porodica, dok je 229 porodica dobilo pomoć u donacijama u opremi i alatu“, kazao je potpredsednik Milićević i dodao da će Pokrajinska vlada i Fond i ubuduće biti partneri izbegličkim porodicama, te da će i u 2019. godini nastaviti sa programima podrške izbegličkoj populaciji.
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar