Konkurs Vlade Švajcarske za organizacije građanskog društva
Lokacija: Srbija i svet
07.05.2020.

Švajcarski program „Zajedno za aktivno građansko društvo ACT“ poziva organizacije građanskog društva iz cele Srbije da konkurišu za dodelu institucionalnih grantova. Predviđena je podrška za oko 30 organizacija, u iznosu do 22000 evra po projektu, koji će se sprovoditi u naredne dve godine.

Poziv je otvoren do 13. maja, za male i srednje organizacije građanskog društva iz cele Srbije. Prijavljivanje je u potpunosti putem posebne online platform.

Kroz ACT program biće kombinovana finansijska i mentorska podrška, sa ciljem vraćanja poverenja građana u mogućnost ostvarivanja uticaja na donošenje odluka i rast građanskog aktivizma u Srbiji. Dobijena sredstva organizacije građanskog društva moći će da koriste za sprovođenje svojih redovnih aktivnosti, kao i unapređenje kapaciteta rada organizacija.

-Sada, više nego ikad, organizacijama građanskog društva u Srbiji potrebna je podrška. Zato smo odlučili da uprkos korona virusu, ne pomerimo rok za raspisivanje poziva, jer znamo da zadatak organizacija građanskog društva, i u ovim teškim okolonostima ostaje isti, da što glasnije i efikasnije zastupaju interese i traže rešenja za dnevne probleme svih građana - objasnila je Ivana Ćirković, nacionalna tim liderka programa.

Mentorsku podršku pružaće Građanske inicijative, koje više od 20 godina funkcionišu kao Resurs centar za sve organizacije građanskog društva u Srbiji. Kroz ovaj proces organizacije će razvijati veštine koje će ih učiniti efikasnijim i održivijim, povećavajući na taj način njihov potencijal za što bolje odgovaranje na probleme zajednice. 

 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar