Jednosmenska nastava u pojedinim školama u Zapadnobačkom okrugu
Lokacija: Srbija i svet
22.08.2019.
Kako je saopštilo Ministarstvo prosvete, učenici 204 osnovne škole u Srbiji od 2. septembra će nastavu pohađati u jednoj smeni. Novi model nastave biće organizovan u svim školama u kojima postoje uslovi za to. Mnoge škole već ispunjavaju uslove, dok su u nekim objektima u toku građevinski radovi kako bi prostor bio prilagođen novim potrebama. 
 
Posle redovne nastave, deca će moći da se posvete aktivnostima koje škola bude izabrala, kao i da pohađaju dodatne časove obaveznih nastavnih programa, pripremaju se za takmičenja ili polaganje završnog ispita. Pojedine škole će organizovati časove crtanja, stranih jezika, sporta, lepog pisanja i izražavanja i slično. 
 
Među 204 osnovne škole koje u septembru prelaze na novi model, nalazi se i nekoliko objekata sa područja školskih uprava u Somboru i Novom Sadu, odnosno u opštinama Kula, Sombor i Odžaci. 
 
U Opštini Kula na novi model nastave prelazi Osnovna škola Vuk Karadžić u Crvenki, a u Opštini Odžaci OŠ Miroslav Antić u Odžacima i Ratko Pavlović Ćićko u Ratkovu. Na području Grada Sombora na jednosmensku nastavu prelaze OŠ Dositej Obradović u Somboru, Miroslav Antić u Čonoplji, Branko Radičević u Staparu i Aleksa Šantić u Aleksi Šantiću. 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar