Istraživački program UNICEF-a u Srbiji
Lokacija: Srbija i svet
29.08.2019.

MICS (Multiple Indicator Cluster Surveys) predstavlja istraživački program koji, na globalnom nivou, priprema UNICEF u saradnji sa različitim agencijama Ujedinjenih nacija. Istraživanje se sprovodi u saradnji sa nacionalnim statistikama  u petogodišnjoj dinamici.  

Šesti po reduciklus MICS-a u Srbiji i istraživanje će biti sprovedeno u periodu od 2. septembra do 10. novembra.  
 
Ovim istraživanjem se prikupljaju različiti pokazatelji o položaju, pre svega, žena i dece, zatim o položaju porodica, položaju marginalizovanih grupa stanovništva. MICS predstavlja jedini izvor podataka za mnoge indikatore koji se odnose na zaštitu deteta, obrazovanje u ranom detinjstvu (pohađanje predškolskih ustanova), imunizaciju (vakcinacija dece), opšte obrazovanje, obrazovanje romske populacije, zatim na zdravlje populacije, navike u ishrani.  
 
Cilj ovog istraživanja je da se pomogne u obezbeđivanju pokazatelja koji ne postoje u administrativnim izvorima i podacima iz drugih istraživanja. 
 
Svi podaci se prikupljaju u skladu sa Zakonom o zvaničnoj statistici, podaci su službena tajna i objavljuju se isključivo u zbirnom (agregiranom) obliku. Istraživanje se sprovodi kroz zajedničku saradnju EU Delegacije u Srbiji, UNFP-a, UNICEF-a i RZS-a. 
 
 
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar