lokacija: Kula
objavljeno: 28.11.2017.

IPARD od 5. decembra: Srpskim poljoprivrednicima konačno na raspolaganju 175 miliona evra

Srbija i Svet
Srbija će do 5. decembra dobiti akreditacije za korišćenje 175 miliona evra iz IPARD fondova EU, jer je revizorska kontrola Evropske komisije utvrdila da su svi tehnički uslovi ispunjeni, piše Blic.
 
Drugim rečima, navodi list, tim ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića uspeo je da za godinu dana otkloni sva četiri nedostatka koja su u proteklih pet godina predstavljala prepreku da srpski paori dođu do briselskih para.
 
Reč je o obezbeđenom prostoru od 2.500 kvadrata za Upravu za agrarne planove, renovirana je zgrada "Srbijašuma", izmenjen Zakon o poljoprivredi, ali i definisana rešenja za IPARD procedure.
 
Na zvanični papir o akreditaciji treba sačekati, jer bi na adresu u Nemanjinoj 11 trebalo iz Brisela da stigne do 5. decembra, kada se očekuje da će EK to ozvaničiti i odmah posle toga srpski poljoprivrednici moći će da koriste novac.
 
Usvojeni su svi pravilnici o uslovima za dobijanje novca i u drugoj i trećoj nedelji decembra i biće upućeni prvi pozivi za traktore i drugu mehanizaciju, a poljoprivrednicima će za ove namene biti obezbeđeno 40 miliona evra.
 

Izvor: Tanjug 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Proteklog vikenda u selu Turija nadomak Srbobrana održana je 34. Кobasicijada. Selo koje je tradicionalno važna tačka na...

U nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi", koju organizuje Vlada Srbije, biće dodeljeno 11 stanova, od kojih se...

U toku je izrada kartica, koje će uskoro dobiti svih preko 1,7 miliona srpskih penzionera i moći će...

Svake godine Srbija izgubi od 30.000 do 38.000 stanovnika i već 25 godina se beleže takve negativne tendencije.

Infrastrukturna povezivanja u saobraćaju i energetici, najbolji su način da se region brže razvija i da se brže...

Budžetom Srbije za ovu godinu predviđene su dve milijarde dinara za obeštećenje vlasnika ili naslednika čija je imovina...