lokacija: Apatin
objavljeno: 19.04.2017.

Interesne veze Simonovićeve, Medakovića i DS-a

Srbija i Svet

Pre neki dan predsednica Višeg suda Stanka Simonović, u dogovoru sa ljudima iz DS, pravosuđa, advokata odnosno sada javno obelodanjenim ogrankom Advokatske komore Vojvodine iz Pančeva, ali i uz podršku NUNS i NDNV krenula je u hajku na Regionalnu RTV “Pančevo”
Posebno je interesantno da u odbranu sudije staju advokati. Ali se Stanka Simonović grdno prevarila ukoliko je mislila da će nas to sprečiti ili uplašiti da istražimo ceo slučaj vezan za odluku Višeg suda u Pančevu da se ukine presuda Osnovnog suda u Vršcu kojom je Stefan Cvetković proglašen krivim za više dela uvrede i neovlašćenog objavljivanja i prikazivanja tuđeg spisa.
Iza toga stoji predsednica ovog suda Stanka Simonović, odnosno, da je presuda proizvod njenih ličnih kontakata, naplate starih dugova i potrebe da se ne zameri određenim ljudima. To se pojavilo nakon analize celog slučaja od početka podnošenja tužbe i reakcija koje je ona izazivala.
Reakcije udruženja kakva su NUNS i NDNV su očekivane pošto su i oni deo iste “žute” klike. Samo da ih podsetimo, odnosno da pitamo ova dva novinarska udruženja zbog čega nisu stali u odbranu sudije Cvete Kajević Grubišić nakon izricanja presude, nego su sproveli pravi medijski linč nad njom. Nismo tada čuli ni reakciju advokata. Takođe ekipa koja je stala u odbranu Stanke Simonović, sada uz podršku i pojedinih medija, sakrila je informaciju da je advokat koji zastupa Stefana Cvetkovića, Gordan Medaković, čiji je otac Nikola Medaković godinama bio predsednik Višeg suda u Pančevu i koji je takođe žestoko uticao na Stankinu karijeru.
Stanka je zapravo na mesto predsednika Višeg suda došla nakon odlaska Nikole Medakovića u penziju i dobro obavešteni izvori tvrde da je on imao veliki uticaj na njeno imenovanje. Postavlja se pitanje da li ovde ima sukoba interesa i naplate starih dugovanja? Javna tajna je da Gordan Medaković sprovodi samo formalno tehničke stvari dok suštinski sve predmete završava njegov otac Nikola Medaković bivši predsednik Višeg suda u Pančevu i to mimo sudnice, najčeće u kafani.
Onaj ko unajmi Gordana dobro zna da unajmljuje link do Nikole Medakovića. Penzionisani predsednik Višeg suda obilato koristi svoje kontakte da bi predmet bio rešen u klijentovu korist. Suđenje ili odlučivanje u takvim predmetima ako su sudija ili predsednik suda ljudi sa kojima Nikola Medaković ima dil su čista farsa.
Gordan je osrednji advokat koji bi imao mnogo manje posla da nije tate. Ovako tata najčešće ugovara i završava poslove prljavim metodama, a sin samo stavlja potpis. Sin Gordan služi samo kao pokriće za tatino mešetarenje.
U slučaju Cvetković otišlo se korak dalje. Nije Stefan Cvetković čovek bez ikakvih primanja unajmio Gordana već je Nikola unajmio Cvetkovića da blati određene ljude.
 

Izvor: Radio televizija Pančevo

 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

- Odnos prema poljoprivredi i poljoprivrednicima neće se menjati u odnosu na 2017. godinu. Sve mere koje su...

Pripadnik novosadske Vatrogasno-spasilačke brigade Mili Radojević proglašen je početkom prethodne sedmice za najhrabrijeg vatrogasca u Srbiji u 2017....

Ovo je poslednja godina u kojoj će se transfuzija i davanje krvi obavljati po važećim pravilima – spremaju...

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije u protekloj godini napravili su rekordne rezultate u više oblasti. Tokom 2017....

Za državu Srbiju je ubistvo Olivera Ivanovića teroristički akt i u skladu sa tim ćemo se odnositi prema...

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da Vojvodina treba da dobije svoj dan koji će se obeležavati...