Gospojinski Poljo-fest – promocija vojvođanske poljoprivrede i razvoja sela
Lokacija: Srbija i svet
17.07.2018.

Poljoprivredna manifestacija „Gospojinski Poljo-fest“, glavna podmanifestacija „Velikogospojinskih dana“, po šesti put održaće se od 24. do 26. avgusta 2018. godine u Novom Bečeju, najavljeno je danas u Privrednoj komori Vojvodine (PKV), u organizaciji Opštine Novi Bečej, a uz podršku Pokrajinske vlade, PKV i sponzora.

Predsednik PKV Boško Vučurević istakao je da PKV, kao mesto okupljanja privrednika i privrednih zbivanja, pruža punu podršku manifestacijama kao što je „Poljo-fest“, jer se, kako kaže, njima unapređuje razvoj poljoprivrede kod nas.
 
Svečano otvaranje „Poljo-festa“ biće u petak, 24. avgusta 2018. godine u 15.00 časova u okviru kojeg će se održati panel diskusija na temu „Mladi poljoprivrednici – najveća šansa srpskog agrara“, koja je, prema rečima člana Organizacionog odbora manifestacije Matije Kovača, sada najaktuelnija tema kojoj mora biti posvećena posebna pažnja.
 
- Nastavljamo sa takmičenjem u veštini upravljanja traktorom, koja je počela prošle godine, a novina je prezentacija poljoprivredne mehanizacije u radu, koju smo dogovorili sa najvećim distributerima mehanizacije, istakao je Kovač i dodao da se nada da će ovo prerasti u tradicionalno dešavanje na „Poljo-festu“, što bi, kako kaže, predstavljalo komparativnu prednost manifestacije.
 
Drugi dan „Poljo-festa“ biće posvećen stočarima u okviru kojeg je planirana izložba krupne, sitne stoke i sitnih životinja, kao i stručno predavanje Poljoprivredne stručne službe „Zrenjanin“ o aktuelnim temama u vezi sa stočarskom proizvodnjom. U nedelju, trećeg dana manifestacije, tradicionalno se održava uprezanje paradnih konja u zaprege, a kao novitet, u saradnji sa zlatnim sponzorom manifestacije, kompanije „Agroteh“ iz Trešnjevca, održaće se takmičenje u jahanju mehaničkog bika u okviru kojeg će pobednik osvojiti dvobrazni plug. Za najmlađe posetioce, predviđen je program tokom sva tri dana „Poljo-festa“ u okviru kojeg će biti organizovano rekreativno jahanje konja.
 
Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević istakao je da je „Poljo-fest“ prava prilika da se promoviše poljoprivreda u Vojvodini i da se, kako kaže, istovremeno promoviše razvoj sela.
 
- Verujem da je održavanje ovakvih i sličnih manifestacija jedan od načina da se doprinese upravo ovim zajedničkim ciljevima, i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu i lokalne samouprave, istakao je pokrajinski sekretar.
Dodao je da je održavanje „Poljo-festa“ u interesu celokupne poljoprivrede AP Vojvodine, jer kako kaže, svake godine raste broj posetilaca, ali i broj izlagača.
 
- Pored Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, PKV, ovu manifestaciju podržavaju i Zadružni savez Vojvodine, Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede, Razvojni fond Vojvodine, Garancijski fond Vojvodine i svi sa svojim linijama podrške ka proizvodnji, to jest poljoprivrednim proizvođačima. Upravo pogodnosti koje nude pokrajinske institucije, biće između ostalog, predstavljene i u okviru 'Poljo-festa' i to je prilika za poljoprivrednike da se upoznaju, ali i da na najbolji mogući način iskoriste ove pogodnosti, koje nudi pokrajinska administracija, naglasio je Radojević.
 
Predstavnik zlatnog sponzora, direktor prodaje kompanije „Agroteh“ Dejan Zorić istakao je da će na „Poljo-festu“ biti prisutan i stručni kadar kompanije, koji će zainteresovanim posetiocima pomoći u odabiru poljoprivrednih mašina. Organizatori „Poljo-festa“ zahvalili su se medijima na podršci u promociji ove manifestacije.
 
Izvor: Kabinet predsednika Privredne komore Vojvodine
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar
APATIN WEATHER
Foto nedelje
Foto nedelje
VESTI.RS