GIК u Šapcu prihvatio listu SNS, pa se predomislio
Lokacija: Srbija i svet
08.03.2020.

Da će predstojeći izbori u Šapcu biti puni tenzija zahvaljujući aktuelnom gradonačelniku Nebojši Zelenoviću, svedoči činjenica da je Gradska izborna komisija Šabac, kršeći sve zakonske procedure, odbila listu Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić - za našu decu.

Činjenica da će Zelenović preko svojih ljudi u Gradskoj izbornoj komisiji pokušati da spreči naprednjake da učestvuju na izborima u Šapcu, visoko je podigla lestvicu njegovog beščašća. Naime, Gradska izborna komisija u Šapcu, sinoć je u kratkom periodu donela dve potpuno oprečne odluke. Prvo je konstatovala da je predata kompletna dokumentacija, a zatim odbila listu Aleksandar Vučić - za našu decu, zbog čega će se Srpska napredna stranka obratiti Upravnom sudu. Кako saznajemo, u zapisniku, koji je sačinjen prilikom predaje liste  konstatuje se  da je od ovlašćenih predstavnika liste primljena i zavedena sva potrebna i propisana dokumentacija.

Uprkos ovoj jasnoj konstataciji  članica komisije iz stranke Nebojše Zelenovića, Valentina Lovrin Jevtić naknadno je tražila dopunu materijala. Pošto se stranački poverenik SNS-a zbog toga vratio i dokazao da je dokumentacija kompletna, Jevtić je uz pomoć, predsednika Gradske izborne komisije, takođe Zelenovićevog čoveka, Budimira Pavlovića izdejstvovala odbijanje liste. Iz izvora bliskih komisiji saznajemo da je ovde po svemu sudeći unapred pripremljen plan Nebojše Zelenovića da se po svaku cenu onemogući proglašenje liste Srpske napredne stranke i njeno prvo mesto na glasačkom listiću.

Je li moguće da je Nebojša Zelenović spreman da brani fotelju gradonačelnika uprkos svemu, pa i uprkos jasno definisanim zakonskim procedurama? I na kraju, da li je moguće da je svoje ljude u Gradskoj izbornoj komisiji naterao na izigravanje zakona samo da bi njegova lista bila proglašena pre liste Srpske napredne stranke, koja je predala listu odmah po raspisivanju izbora? Možda, ali u svemu tome prevideo je činjenicu da Srpska napredna stranka ne pobeđuje zato što je prva na listi, već zato što ima najveću podršku građana i nije joj problem da u kratkom roku sakupi potpisa i više nego što je potrebno.

Za razliku od Zelenovića, koji ne može da skupi ni trećinu potrebnih potpisa i koji u odsustvu građana koji bi ga podržali mora da smišlja razne spletke i zloupotrebljava institucije kao što je Gradska izborna komisija Šabac. 

 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar