Elektronsko plaćanje poreza na imovinu od 2019. godine
Lokacija: Srbija i svet
31.12.2018.

Vlasnici parcela kuća, garaža i sličnih nepokretnosti koji su istovremeno i obveznici poreza na imovinu od naredne godine će svoje obaveze moći lakše da izmire.

U Srbiji će biti omogućeno elektronsko plaćanje poreza na imovinu. Prvog dana 2019. sa radom treba da počne jedinstvena baza lokalnih poreskih administracija. To znači da će građani moći putem interneta da pristupe bazi, saznaju koja su im dugovanja tačno do u paru. Svoje obaveze moći će zatim isto tako i da plate elektronskim putem. Ova novina spada u ceo kompleks mera modernizacije poreskog sistema kod nas.
 
Građanima koji su elektronski pismeni plaćanje poreza biće olakšano. Ovo posebno važi za one obveznike koji žive u jednom kraju zemlje a imovinu za koju treba da plate porez imaju u drugoj i po nekoliko stotina kilometara udaljenoj opštini. Njima je sa ovom novinom dostupna jedinstvena baza podataka tako da će lako moći da pronađu koliko duguju i u opštini gde imaju prebivalište i tamo gde im je imovina.
 
Izvor: q-media.rs
Foto: gdeinvestirati.com   
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar