Državni pčelarski sajam 9. i 10. februara u Beogradu - Inovacije i brendiranje srpskog meda
Lokacija: Srbija i svet
22.01.2019.

U hali 2 Beogradskog sajma 9. i 10. februara 2019. godine održaće se XI Državni pčelarski sajam sa međunarodnim učešćem, u organizaciji Saveza pčelarskih organizacija Srbije.

Za vreme trajanja sajma planirana je panel diskusija, međunarodni stručni seminar, ali i predstavljanje i proglašenje najboljih inovacija u oblasti pčelarstva.
 
Panel diskusija pod nazivom „Кako da srpski med postane svetski maloprodajni brend“, planirana je za subotu, 9. februar. Кako je navedeno na sajtu SPOS-a, ovo pitanje vredno desetine miliona dolara postaće ključno pitanje za pčelare SPOS-a nakon završetka Pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a „Naš med doo“. Svaki procenat povećanja prodaje meda u malim pakovanjima, a ne u buradima, kao što je to sada najčešće slučaj, donosiće pčelarima značajne dodatne prihode. Naročito je bitno da se taj med plasira u svetske maloprodajne lance bez posrednika, što nije nimalo lako.
 
Za subotu je na sajmu planiran i međunarodni stručni seminar pod nazivom „Pčele ne umiru od zime“. Predavač na seminaru biće Njolfgang Ritter, nemački biolog i melitolog, stručnjak za zdravlje pčela, autor nekoliko knjiga i više od 600 naučnih članaka, ali i pčelar praktičar sa više od 40 godina iskustva u pčelarenju.
 
U nedelju, 10. februara, planiran je takmičarski deo koji podrazumeva predstavljanje inovacija. Кriterijumi za ocenjivanje inovacija biće jednostavnost primene u praksi i unapređenje ekonomičnosti pčelarenja inovacijom, a sve inovacije mogu se prijaviti i doneti na sajam najkasnije do 10. februara do 9 sati.
 
Izvor i foto: eКapija/kula.rs
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar