Država pomaže seoske domaćine i zanatlije
Lokacija: Srbija i svet
26.08.2019.
Država će vratiti najmanje polovinu uloženog novca onima koji ulože u turizam ili u stare i umetničke zanate u ruralnim područjima. Konkurs je raspisalo Ministarstvo poljoprivrede, a prijave traju do kraja septembra. Seoski domaćini koji ispune zahteve mogu da računaju na najviše tri miliona dinara, zanatlije će dobijati do 500.000 dinara.  
 
Ušteda nije jedini razlog ekoloških razmišljanja srpskih domaćina. Sve više uviđaju da je poslovanje u skladu sa prirodom dobra preporuka za privlačenje inostranih gostiju. 
 
-Isto tako smo povezali s tim i ove stare zanate koji su atraktivni sa aspekta turizma, a sa druge strane pomažu i poljoprivrednicima u zabačenim delovima da mogu da obavljaju neke svoje aktivnosti koji i dalje tamo se vrše na jedan tradicionalan način - rekao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i dodao da omogućavaju poljoprivrednim gazdinstvima da kod svoje kuće povežu i poljoprivredu i seoski turizam i da naprave najveću moguću vrednost i profit. 
 
Pravo na podsticaje imaju poljoprivredna gazdinstva, privredna društva i zemljoradničke zadruge. Mogu da investiraju isključivo u autentične ugostiteljske objekte, odnosno, u nabavku opreme i alata za zanate. 
 
 
 
 
  
 

  


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar