Burno u sudnici: Trifunović i Glišić razmenili teške optužbe
Lokacija: Srbija i svet
06.12.2019.

Glavna rasprava u sudskom procesu između predsednika Izvršnog odbora SNS Darka Glišića i predsednika Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića održana u Osnovnom sudu u Ubu, protekla je burno.

Trifunović se u sred sudnice Glišiću unosio u lice i pozivao ga da se obračunaju napolju. Podsetimo, Trifunović je tužio Glišića zbog njegove izjave da je raspala narkomančina koja treba da promeni dilera, a u zakonskom roku od 30 dana sudija će dostaviti presudu. Tokom suđenja Trifunović se više puta Glišića pozvao da se obračunaju napolju, razmenjivali su uvredljive reči, a na Glišića je bacio i maramicu. Zbog toga je sudija obojicu kaznio sa po 10 000 dinara.

Predsednik PSG je naveo da je on lično navikao na vređanja u javnom životu, ali da ima stare roditelje krhkog zdravlja i da su se potresli zbog uvreda. Glišić je rekao da njegova izjava zbog koje je tužen nije imala nameru da uvredi Trifunovića, već je govorio njegovim jezikom.

-Nisam imao nameru da ga povredim, naravno ni njegove roditelje, ali sam želeo da mu se obratim jezikom koji on razume – rekao je Glišić.

Njegov advokat je kao dokaze da je Trifunović sklon vulgarnom izražavanju izneo prepiske na Tviteru u kojima iznosi vulgarnosti. Istakao je i da Trifunović sam sebe nazivao naduvanim i našmrkanim, dok je Trifunović za sve te navode rekao da su stilske figure hiperbola, sarkazam, cinizam.

Nakon suđenja Trifunović je zgradu suda odmah napustio sa svojim advokatom, a Glišić je dao izjavu za medije.

-Sud je odbacio sve moje dokaze koji su vrlo eksplicitni i sa svedocima da je on korisnik opijata. Prvi deo je bio da smo dokazali da se radi o osobi koja koristi najvulgarniji rečnik i da kada mu se obratite takvim rečnikom, on ne može da doživi duševni bol – izjavio je Glišić

 

 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar