Apel građanima: Prijavite rad na crno!

Srbija i Svet

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević izjavio je danas da će inspekcija rada reagovati na svaku prijavu rada "na crno" i nepoštovanje propisa bezbednosti i zdravlja na radu, i apelovao na građane da prijavljuju takve slučajeve.

"Apelujem na građane da prijavljuju rad na crno, jer neretko se dešava i to da radnici postupe pomalo neodgovorno, odnosno ne traže prava koja im pripadaju, a nekad i jedna greška može da dovede do povrede sa smrtnim ishodom", rekao je Đorđević za TV Pink.
Naveo je da se prošle godine dogodio veliki broj povreda sa smrtnim ishodom, a da je, da su radnici koristili odgovarajuću opremu i zaštitna sredstva, to moglo da se spreči.
 
Đorđević je kazao da je i sam nedavno bio u ulozi "anonimnog građana" i prijavio neke slučajeve koje je primetio na gradilištima, gde se ne poštuju propisi i radnici izlažu rizicima, i da je inspekcija izašla na teren i donela odgovarajuće mere.
 
"Кontrole su konstantne i na svaku prijavu reagujemo. Svaki izgubljeni život je šteta koja ne može da se vrati i nadoknadi", rekao je Đorđević.
 
On je podsetio i da je Vlada Srbije ovu godinu posvetila zaštiti bezbednosti i zdravlja na radu.
 
Кako je rekao, predviđene su brojne aktivnosti na tom planu, kao i izmene Zakona o bezbednosti i zdravlju na radu i donošenje zakona o osiguranju u slučaju povrede na radu.
 
Izvor: Tanjug/rtv.rs
Foto: pixabay.com
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava da će se, preko Banke Poštanska štedionica, izvršiti isplata:   -redovne novčane naknade...

Na sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke, predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraćajući se članovi rekao je da je...

Manifestacija pod nazivom Kutak za dečiji trenutak održana je u nedelju, 16. juna, u dvorištu Kaštela Ečka, pod...

U nameri da promoviše i poveže srpske kompanije sa kineskim partnerima, PKS-RPK Sombor je u saradnji sa kineskom...

Ovogodišnji Festival evropskog filma Palić održaće se od 20. do 26. jula. Pored rekordnog broja filmova u 15...

Seniorke i seniori Srbije osvojili su prva mesta na turniru I runde III Kontinentalnog kupa 2018 – 2020....