8. Noć istraživača pod sloganom
05.09.2017.
Poslednjeg petka u septembru (29.09) u više od 250 evropskih gradova održaće se 12. Noć istraživača, manifestacija čije je cilj da pre svega mladima, približi posao istraživača, naučnika i nauku, kao jednu od najbitnijih oblasti života.
 
U Srbiji, dočekuje se osma Noć istraživača i to u jedanaest gradova širom zemlje (u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Pirotu, Požarevcu, Petnici, Inđiji, Zrenjaninu, Šapcu i Subotici), ove godine pod sloganom "Znanje na prvi pogled".
 
Noć istraživača finansirana je iz programa "Horizon 2020" koji predstavlja najveći program Evropske unije za istraživanje i inovacione delatnosti, a u okviru programa Marija Skolodovska Kiri. U Srbiji pod imenom "Noć istraživača" postoje dva projekta ReFocus i Cool&Hoot
 

Koordinator ReFocus projekta je Institut za biološka istraživanja "Siniša Stanković" sa partnerima Prirodno matematičkim fakultetom iz Niša, Zavodom za zaštitu spomenika kulture Kragjevac i Centra za promociju nauke, dok projekat Cool&Hoot koordinira Fakultet tehničkih nauka Novi Sad sa partnerima Prirodno-matematičkim fakultetom iz Novog Sada, Kreativno edukativnim centrom, Visokom tehničkom školom strukovnih studia Zrenjanin, Udruženje naučnih komunikatora i republičkim Centrom za promociju nauke.  


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar