Počeo upis u srednju školu elektronskim putem
Lokacija: Srbija i svet
09.07.2020.

Mali maturanti danas i sutra upisuju se u srednju školu elektronskim putem. Roditelji neće morati da odlaze u školu zbog upisa, već to mogu da obave preko portala E-uprava.

Sinoć je Ministarstvo prosvete objavilo konačni raspored po obrazovnim profilima, a danas će biti objavljena i slobodna mesta na koje mogu konkurisati neraspoređeni učenici.

Iz Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu kažu da je neophodno da roditelj, odnosno drugi zakonski zastupnik, ima kreiran nalog na portalu E-Uprava kako bi pokrenuo uslugu elektronskog upisa. Usluga se nalazi u delu Usluge-Obrazovanje-eUpis u srednju školu i biće dostupna od danas u sedam časova do petka u 15 časova.

Postupak upisa se odvija potpuno elektronski, od popunjavanja i podnošenja prijave za upis do notifikacije da je upis kompletiran.

 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar