lokacija: Apatin
objavljeno: 11.12.2017.

Završena jedna od naujspešnijih sezona članova Atletskog kluba Apatin

Sport
Članovi Atletskog kluba Apatin završili su takmičarsku 2017. godinu, nastupima na trkama u Novom Sadu i Beogradu, koja su održana u proteklih sedam dana.
 
Najuspešniji tokom ovih sedam dana su bili Aleksandra Burkanović, nova članica kluba, trećeplasirana sa Prvenstva Srbije u maratonu, koja je u prelaznom roku pristupila Atletskom klubu Apatin, bez naknade uz odobrenje dosadašnjeg kluba ARK Fruška Gora Novi Sad, i na prvim trkama pokazala da će biti veliko pojačanje i Miroslav Pešić oboje su puleni Mariane Čegar Lukić.
 
U Novom Sadu održana su dva takmičenja Eko Šaran polumaraton „Memorijal dr Franjo Fratrić“ u organizaciji Triatlon kluba „Dinamik“ Novi Sad i Reciklažni maraton i polumaraton koji je održan u organizaciji ARK Fruška Gora. Dok je u Beogradu održan 1. Beogradski polumaraton.
 
Na trci „Eko šaran“ koja je održana u prošlu nedelju, u ženskoj konkurenciji na 21,1 kilometar, pobedila je Aleksandra Burkanović, u trci na 5 kilometara prvo mesto osvojila Jelena Rašković.


 
Na reciklažnom maratonu i polumaratonu koji su održani juče, članovi AK Apatin odneli su pobede u maratonu na 42 km i 195 metara u muškoj i pobede u polumaratonu na 21 kilometara i 100 metara u muškoj i ženskoj konkurenciji. Ubedljivu pobedu u maratonu odneo je Predrag Knežević uz oboren lični rekord, dok je u istoj trci treće mesto osvojio Zoran Radičanin. U duplo kraćoj trci pobedu u muškoj konkurenciji odneo je Miroslav Pešić, u istoj trci šesto mesto uz oboren lični rekord za više od 6 minuta osvojio je Milan Kovačić, dobar nastup imali su Vladimir Mirkov koji je oborio lični rekord i Živa Vijoglavin koji je debitovao na polumaratonskoj stazi, u ženskoj konkurenciji ubedljivu pobedu ostvarila je Aleksandra Burkanović, treće mesto osvojila je Dragana Tica, dobre rezultate ostvarile se Danijela Dragojević (blizu ličnog rekorda) i Branka Veličković koja je istrčala najbolji svoj rezultat . 
 
Na 1. Beogradskom polumaratonu koji je održan prethodne nedelje u trci na 21 kilometara i 100 metara nastupilo je preko 1500 takmičara iz dvadesetak zemalja, u trci je nastupilo i šest članova AK Apatin, najuspešniji je bio Zoran Radičanin koji je u sveukupnom plasmanu zauzeo 15. mesto, Edo Janić je bio 32., Nebojša Ćulumović osvojio je 45. mesto, Vladimir Teodosić oborio je lični rekord i ostvario je plasman na 197. mesto, Predrag Vejin je bio na nivou ličnog rekorda i na taj način ostvario je plasman na 403. mesto. Kod žena je Dragana Dišić osvojila 144. mesto u konkurenciji 400 dama. U trci na 10 kilometara nastupio je jedan predstavnik AK Apatin Živa Vijoglavin koji je osvojio 98. mesto u konkurenciji 400 trkača.


 
Ovom trkom okončana je jedna od najuspešnijih godina AK Apatin. Članovi kluba nastupili su na više od 50 takmičenja u zemlji i inostranstvu. Osvojene su tri medalje na Prvenstvima Srbije (dve zlatne - Mariana Čegar Lukić na 6 sati uz oboren državni rekord i Đuro Borbelj u krosu, jedna srebrna Đuro Borbelj u planinskom trčanju) i uzeta su učešća na dva Prvenstva Balkana. 
 
Uporedo sa uspešnim nastupima seniora, izuzetno kvalitetno je zaživela besplatna škola atletike koja je pokrenuta početkom godine i koju pohađa blizu 50 mladih atletičara i atletičarki koji su osvojili desetak medalja na takmičenjima u zemlji. Stručni rad sa decom obavlja trener Bojan Tomašević uz podršku asistenata Franje Papa i Zorana Čegara.

Atletski klub Apatin uspešno je organozovao i 22. ASIKS Apatinski Dunavski polumaraton na kojem je ove godine uzeo rekordan broj od blizu 700 takmičara iz 10 zemalja. 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Ovog vikenda počinje  prvenstvo za odbojkašice i odbojkaše u Prvoj Vojvođanskoj ligi. Odbojkašice Apatina u prvom kolu...

Svi takmičari KK Hajduk Kula, koji su nastupali na Prvenstvu Vojvodine za kadete, juniore i mlađe seniore ostvarili...

Članovi Atletskog kluba Apatin i proteklog vikenda bili su na visini zadatka osvajanjem medalja. Atletski klub Apatin bogatiji je...

Selektor muške seniorske reprezentacije Srbije, Nenad Peruničić, objavio je spisak igrača na koje računa na startu kvalifikacija za...

Na turniru za seniorke Kup Odžaci 2018. koji je održan  u subotu učestvovalo je šest klubova. Sve utakmice...

Kada je razvoj ženskog sporta u Srbiji u pitanju, a ako bi se sudilo po rezultatima, slobodno bismo...