Završena jedna od naujspešnijih sezona članova Atletskog kluba Apatin
Članovi Atletskog kluba Apatin završili su takmičarsku 2017. godinu, nastupima na trkama u Novom Sadu i Beogradu, koja su održana u proteklih sedam dana.
 
Najuspešniji tokom ovih sedam dana su bili Aleksandra Burkanović, nova članica kluba, trećeplasirana sa Prvenstva Srbije u maratonu, koja je u prelaznom roku pristupila Atletskom klubu Apatin, bez naknade uz odobrenje dosadašnjeg kluba ARK Fruška Gora Novi Sad, i na prvim trkama pokazala da će biti veliko pojačanje i Miroslav Pešić oboje su puleni Mariane Čegar Lukić.
 
U Novom Sadu održana su dva takmičenja Eko Šaran polumaraton „Memorijal dr Franjo Fratrić“ u organizaciji Triatlon kluba „Dinamik“ Novi Sad i Reciklažni maraton i polumaraton koji je održan u organizaciji ARK Fruška Gora. Dok je u Beogradu održan 1. Beogradski polumaraton.
 
Na trci „Eko šaran“ koja je održana u prošlu nedelju, u ženskoj konkurenciji na 21,1 kilometar, pobedila je Aleksandra Burkanović, u trci na 5 kilometara prvo mesto osvojila Jelena Rašković.


 
Na reciklažnom maratonu i polumaratonu koji su održani juče, članovi AK Apatin odneli su pobede u maratonu na 42 km i 195 metara u muškoj i pobede u polumaratonu na 21 kilometara i 100 metara u muškoj i ženskoj konkurenciji. Ubedljivu pobedu u maratonu odneo je Predrag Knežević uz oboren lični rekord, dok je u istoj trci treće mesto osvojio Zoran Radičanin. U duplo kraćoj trci pobedu u muškoj konkurenciji odneo je Miroslav Pešić, u istoj trci šesto mesto uz oboren lični rekord za više od 6 minuta osvojio je Milan Kovačić, dobar nastup imali su Vladimir Mirkov koji je oborio lični rekord i Živa Vijoglavin koji je debitovao na polumaratonskoj stazi, u ženskoj konkurenciji ubedljivu pobedu ostvarila je Aleksandra Burkanović, treće mesto osvojila je Dragana Tica, dobre rezultate ostvarile se Danijela Dragojević (blizu ličnog rekorda) i Branka Veličković koja je istrčala najbolji svoj rezultat . 
 
Na 1. Beogradskom polumaratonu koji je održan prethodne nedelje u trci na 21 kilometara i 100 metara nastupilo je preko 1500 takmičara iz dvadesetak zemalja, u trci je nastupilo i šest članova AK Apatin, najuspešniji je bio Zoran Radičanin koji je u sveukupnom plasmanu zauzeo 15. mesto, Edo Janić je bio 32., Nebojša Ćulumović osvojio je 45. mesto, Vladimir Teodosić oborio je lični rekord i ostvario je plasman na 197. mesto, Predrag Vejin je bio na nivou ličnog rekorda i na taj način ostvario je plasman na 403. mesto. Kod žena je Dragana Dišić osvojila 144. mesto u konkurenciji 400 dama. U trci na 10 kilometara nastupio je jedan predstavnik AK Apatin Živa Vijoglavin koji je osvojio 98. mesto u konkurenciji 400 trkača.


 
Ovom trkom okončana je jedna od najuspešnijih godina AK Apatin. Članovi kluba nastupili su na više od 50 takmičenja u zemlji i inostranstvu. Osvojene su tri medalje na Prvenstvima Srbije (dve zlatne - Mariana Čegar Lukić na 6 sati uz oboren državni rekord i Đuro Borbelj u krosu, jedna srebrna Đuro Borbelj u planinskom trčanju) i uzeta su učešća na dva Prvenstva Balkana. 
 
Uporedo sa uspešnim nastupima seniora, izuzetno kvalitetno je zaživela besplatna škola atletike koja je pokrenuta početkom godine i koju pohađa blizu 50 mladih atletičara i atletičarki koji su osvojili desetak medalja na takmičenjima u zemlji. Stručni rad sa decom obavlja trener Bojan Tomašević uz podršku asistenata Franje Papa i Zorana Čegara.

Atletski klub Apatin uspešno je organozovao i 22. ASIKS Apatinski Dunavski polumaraton na kojem je ove godine uzeo rekordan broj od blizu 700 takmičara iz 10 zemalja. 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar