Uspešno realizovan 4. Međunarodni prekogranični ultramaraton

U nedelju je održan sada već tradicionalni 4. Međunarodni prekogranični  ultramaraton Apatin-Osijek (50 kilometara).

Na ovogodišnjem izdanju učestvovao je rekordan broj takmičara i takmičarki iz Mađarske, Hrvatske i Srbije, 31 u pojedničanoj konkurenciji, 26 u štafetama sa dve izmene i 93 u štafetama sa tri izmene.
 
U pojedinačnoj muškoj konkurenciji pobedu je odneo Daniel Bečkei iz AК Hajduk maraton tima Кula (Srbija), sa rezultatom 3 sata 38 minuta i 42 sekunde, drugo mesto u ukupnom plasmanu je Miroslav Marković iz AK Nova Gradiška, sa rezultatom 4 sata 14 minuta i 6 sekundi, dok je bronzanu medalju osvojio član AК Maraton Vukovar, Siniša Jonjić 4 sata 48 minuta i 50 sekundi.
 
U konkurenciji dama na 50 kilometara prvo mesto odnela je Tijana Odobašić (ARК Somaraton Sombor) sa rezultatom 5 sati 42 minuta i 3 sekunde, vicešampionka je Ljiljana Tasić (AК Panonija Pančevo) 6  sati 43 minuta i 28 sekundi, dok je treće mesto zauzela takmičarka ARК Petrograd Zrenjanin, Jelena Lukić, 6 sat 45 minuta i 07 sekundi.
 
U konkurenciji štafeta sa dve izmene (20,2 km +29,8 km) – 13 ekipa, pobedila je ekipa sastavljena od trkača iz Hrvatske (Belišće i Đakovo), Nago Boris i Davor Blažević, koji su istrčali rezultat 3 sata 50 minuta i 28 sekundi, drugo mesto osvojila je ekipa iz Osijeka (Romanović Zlatko – Bašić Roberto) sa rezultatom 3 sata 52 minuta i 08 sekundi, dok je bronzano odličje otišlo u ruke ekipe iz Srbije (Bački Jarak), Simo Đurić i Zoran Marković, rezultat 4 sata 03 minuta i 22 sekunde.
 
U konkurenciji štafeta sa tri izmene (20,2 km + 17,7 km + 12,1 km) gde je u cilj ušla 31 štafeta, ubedljivu pobedu sa rezultatom 3 sata 19 minuta i 20 sekundi, odnela je ekipa iz Sente 1 (Кiš Jovak Viktor, Fodor Tom, Nađ Gelert Bela), druga je ekipa iz Osijeka (Ikica Daniel, Jesenović Vedran, Gljajić Luka) sa rezultatom 3 sata 40 minuta i 33 sekunde dok je treća ekipa Senta 2 (Кovač Viktor, Dobo Akoš, Fodor Zoltan),
 
Start ultramaratona upriličen je ispred glavnog ulaza u Banju Junaković, u 11,00 časova, posle kratke ceremonije otvaranja, a cilj u Osijeku ispred Elektro Slavonije, gde je po ulasku u cilj svih takmičara biti upriličen zajednički ručak i ceremonija proglašenja najboljih. 
 
Cilj ovogodišnjeg izdanja ultramaratona koji spaja dve države (Srbiju i Hrvatsku) i dva Grada (Apatin i Osijek) promovisanje sporta, tolerancije i pomirenje među narodima iz regiona, upotpunosti je ispunjem.
 
Suorganizatori manifestacije su Atletski klub Apatin i Udruga Zdravo trčanje iz Osijeka, a veliku podršku u realizaciju pružaju su Osiječko-Baranjska županija, Opština Apatin, Crveni krst Opštine Apatin, Agencija „Anakonda“ iz Sombora, Mesne zajednice Svilojevo i Sonta, Dom zdravlja Apatin,  MUP R. Srbije PS Apatin.
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar