Uspešni nastupi apatinskih atletičara - sedam medalja sa četiri takmičenja

Članovi Atletskog kluba Apatin u prethodnom periodu učestvovali su na nekoliko takmičenja u Beogradu, Sremskim Karlovcima i na Fruškoj Gori, gde su ostvarili odlične rezultate osvojivši sedam medalja.

Na Otvorenom Prvenstvu Beograda za seniore Đuro Borbelj slavio je u trci na 5 000 metara. Na Trci uz Beograđanku, Aleksandra Todorović osvojila je drugo mesto, ona je 550 stepenika do 22 sprata pretrčala za 3 minuta i 47 sekundi. Na Kup-u Fruške Gore u trekingu Miroslav Pešić je, u trci na 16 kilometara, osvojio bronzanu medalju.

Mladi apatinski atletičati imali su uspešne nastupe na mitingu u Sremskim Karlovcima. Mladi puleni trenera Bojana Tomaševića u Apatin su se vratili sa četiri medalje. Dve zlatne medalje osvojila je Milica Zanze, u disciplinama skok u dalj (3 metra i 85 centimetara) i 60 metara (9 sekundi i 15 stotinki). Nemanja Kovačević osvojio je jednu zlatnu medalju (bacanje vorteksa sa ličnim rekordom – dužina hica 43 metra) i jednu srebrnu medalju u trci na 60 metara. Sjajnu trku na 60 metara istrčala je Elena Ćopić i osvojila peto mesto sa ličnim rekordom (9 sekundi i 39 stotinki). Najmlađa predstavnica Jovana Kuridža istrčala je trku na 60 metara (11 sekundi i 60 stotinki) i plasirala se među prvih deset takmičarki. Pulen Mariane Čegar Lukić, senior Miroslav Pešić, u trci na 1000 metara zauzeo je četvrto mesto. Na takmičenju u Sremskim Karlovcima sa atletičarima je bio i predsednik AK Apatin, logističku podršku učešću na mitingu pružili su roditelji apatinskih atletičara.

Narednog vikenda u Sremskoj Mitrovici održaće se Prvenstvo Srbije na 10 000 metara na stazi, gde će se u borbu za visok plasman upustiti Đuro Borbelj.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar