Uspešna odbojkaška godina!

Odbojka je jedini Olimpijski ekipni sport u Apatinu koji se trenutno ne nalazi u nižem rangu takmičenja u odnosu na ostale klubove u Zapadnobačkom regionu.

Seniorska ekipa OK Apatin jesenji deo sezone završila je na četvrtom mestu Prve Vojvođanske lige. Seniorke u prolećni deo sezone ulaze se ambicijama da se plasiraju među prve tri ekipe na kraju sezone. Odbojkaški Savez Srbije je pre početka takmičenja najavio reorganizaciju koja će uslediti po završetku sezone i po kojoj bi tri ili četiri ekipe iz ovog ranga takmičenja izborile plasman u Drugu ligu Srbije.

Pionirke i kadetkinje su dobrim igrama u jesenjem delu prvenstva izborile plasman među 16 najboljih klubova Vojvodine pa će se u 2016 godini obe selekcije boriti za prvaka Vojvodine. U prvoj polovini 2015. pionirke su postale šampionke Regionalne lige i na kraju sezone od ukupno 107 klubova, koliko se takmičilo na pionirskom prvenstvu Vojvodine, zauzele su 5. mesto. Najmlađe devojčice kluba su u 2015 godini na turnirima u mini odbojci i uličnoj odbojci osvojile ukupno 45 medalja od čega je čak 21 bila zlatnog sjaja.

Odbojkaški klub Apatin je tokom 2015 godine organizovao veliki broj turnira: "Street Volley Apatin 2015" sa rekordnih 1300 učesnika je najveći turnir ulične odbojke ikad održan u Srbiji, ali i najmasovniji  Međunarodni turnir u uličnoj odbojci na Balkanu.

 


 

Po prvi put u 2015 godini, OSS je organizovao  Beach Volley ligu za juniore i juniorke. Najbolji iz Srbije u 2015 godini su svečano proglašeni na finalnom turniru koji je održan u Apatinu.Gost turnira je bio Vladimir Grbić, podpredsednik OSS.

Pored ovih turnira  treba napomenuti da su se u Apatinu u protekloj godini organizovala dva turnira u mini odbojci sa više od 600 učesnika, dva turnira u Beach volleyu su organizovana na Banji Junaković i Međunarodni turniri u konkurenciji kadetkinja i pionirki. Ovo su turniri koji su vredni pažnje i na koje su svi ponosni u odbojkaškom klubu.

Odbojkašice Apatina su kao članice školske ekipe  OŠ "Žarko Zrenjanin" u 2015 godini osvojile prvo mesto u Pokrajini i na državnom takmičenju osnovih škola Srbije zauzele odlično 4. mesto. Odbojkašice Apatina kao članice gimnazije "Nikola Tesla" u 2015 godini  zauzele su drugo mesto u Vojvodini u konkurenciji srednjih škola.

Po podacima Sportog saveza opštine Apatin u našoj opštini registrovano je ukupno 260 sportiskinja a samo Odbojkaški klub Apatin u tekućoj sezoni ima 112 registrovanih igračica a ukupno u klubu trenira  137 igračica.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar