lokacija: Apatin
objavljeno: 15.04.2019.

Uspešan i aktivan vikend Apatinskih atletičara

Sport

Uspešan vikend članova AK Apatin, otvorio je Vladimir Knežević koji je u Novom Sadu, pobedio na međuokružnom prvenstvu u disciplini skok u vis, i na taj način se plasirao na Republičko prvenstvo koje se održava u Sremskoj Mitrovici. Podršku u ostvarivanju odličnih rezultata Vladimiru, pružila je profesorica Dragana Uzelac.

Uspešne nastupe, nastavili su mladi atletičari AK Apatin, koji su, pod vođstvom trenera Bojana Tomaševića, nastupili na Memorijalnom kupu Vladislav Jovanović - Moša u Senti, gde su osvojili 5 medalja.

Milica Zanze pobedila je na 60 metara i u skoku u dalj, Miloš Dreković pobedio  je u trci na 60 metara i osvojio srebrnu medalju  u skoku u dalj, Nemanja Kovačević pobedio je u dsiciplini vorteks, dok je Jelena Kuridža osvojila dva četvrta mesta na 60 etara i skoku u dalj, uspešan nastup imala je i Elena Ćopić u disciplinama 60 metara i skok u dalj. 

Na 32. Beogradskom maratonu u trci na 42 kilometra i 195 metara, nastupila su četiri člana AK Apatin, najuspešniji je bio Novica Stojanović, koji je u sveukupnom plasmanu osvojio 11. mesto (drugo mesto od predstavnike Srbije i treće mesto u starosnoj kategoriji), sa oborenim ličnim rekordom 2 sata 47 minuta i 01 sekundu, sjajan je bio i Zoran Radičanin, koji je istrčao lični rekord 2 sata 50 minuta i 41 sekunda i osvojio 13. mesto u sveukupnom poretku (drugo mesto u starosnoj kategoriji), Predrag Vejin uspešno je savladao maratonsku stazu sa rezultataon 4 sata 43 minuta i 40 sekundi (58. Mesto u starosnoj kategoriji) u ženskoj kategoriji Aleksandra Burkanović osvojila je 17. mesto (peto mesto u tarosnoj kategoriji) sa rezultatom 3 sata 43 minuta i 20 sekundi.

Na duplo kraćoj deonici, 21 kilometar i 097 metara, nastupio je veliki broj članova AK Apatin, a najuspešniji je bio Nebojša Ćulumović, koji je istrčao 1 sat 27 minuta 51 sekunda i osvojio šesto mesto u starosnoj kategoriji, Željko Peković (deveto mesto u starosnoj kategoriji) sa rezutatom 1 sat 32 minuta 32 sekunde, Nemanja Đurić istrčao je 1 sat 37 minuta i 54 sekunda, Živa Vijoglavin sa rezultatom 1:52:53 osvojio je 103. mesto u kategoriji, kod devojaka Branka Veličković, istrčala je polumaratonsku stazu za 2 sata 3 minuta i 39 sekundi, dok je Dragana Dišić istrčala 2 sata 10 minuta i 33 sekunde.

U trci zadovoljstva na 5 kilometara koja je održana u okviru 32. Beogradskog polumaratona, Miroslav Pešić zauzeo je treće mesto.

Svoj nastup je imao i Filip Demić, koji je uspešno istrčao Riječki polumaraton, sa rezultatom 1 sat 43 minuta i 11 sekundi.

Sledeće nedelje članove AK Apatin očekuju nastupi u Sremskoj Mitrovici, gde će mladi atletičari nastupiti na tradicionalnom proletnom mitingu prijateljstva, dok će seniori nastupiti na trci u Bečeju – Bečejska desetka.

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Mladi apatinski atletičari predvođeni Milicom Zanze, prošlog vikenda nastupali su na Finalnom regionalnom takmičenju u mini višeboju koje...

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, obišao je juče, u Banji Junaković, u Apatinu, radionicu za...

Mladi fudbaleri Olimpika iz Apatina proteklog vikenda učestvovali su na turnirima u Somboru i Bačkoj Palanci sa kojih...

Odbojkašice Apatina učestvovale su na turniru Street volley Odžaci 2019. u Odžacima i turniru u Karavukovu koji je...

Ovogodišnja Trka prijateljstva u Kuli održaće se u subotu, 15. juna i okupiće oko 900 trkača iz Srbije,...

Bokserski klub Apatin poziva sve svoje članove i simpatizere  da prisustvuju Izbornoj skupštini koja će biti održana u...