Upeh kulskih karatista na Kupu Srbije, zlatna Matea Kalmar

Na Kupu Srbije za pionire i nade u Smederevu Karate klub Hajduk nastupio je sa 15 boraca pojedinačno i tri ekipe, ostvarivši odlične rezultate. Osvojeno je ukupno šest medalja, od čega pet bronzanih i jedna zlatna.

Pojedinačni rezultati:
Matea Kalmar (ženske nade +54kg) – 1. mesto
Glorijan Štrangar (muške nade +55kg) – 3. mesto
Lana Ljubenković (pionirke -36kg) – 3. mesto
Jelena Živić (pionirke -40kg) – 3. mesto

Ekipni rezultati:
Muške nade ekipno – 3. mesto (Marko Pucar, Glorijan Štrangar, Rastko Baturan, Miloš Vuković)

Ženske pionirke ekipno – 3. mesto (Lana LJubenković, Mia Vojčena, Isidora Pekvić, Jelena Živić, Anja Tomić)

-Takmičarka koja se najviše istakla i pokazala najviši nivo forme je svakako Matea Kalmar koja je posle ozbiljne povrede skočnog zgloba i ekipnog nastupa, smogla snage i u pojedinačnoj konkurenciji ostvarila sve četiri pobede i to sa izgubljenim samo jednim poenom i na briljantan način osvojila prvo mesto i zlatnu medalju. Posle nedostatka sportske sreće na Kupu Vojvodine i osvajanja drugog mesta, Matea je pokazala izuzetan karakter i na najvažnijem takmičenju u ovoj sezoni ostvarila najveći uspeh i postala pobednica Kupa Srbije. Ovo je samo još jedna potvrda Mateinog kvaliteta, marljivog rada i potencijala, a sada je i učvrstila svoje mesto u reprezentaciji Srbije za koju je već nastupala na Balkanskom šampionatu ove godine. Radi se o jednoj od najboljih takmičarki našeg kluba i sigurno jednoj od najperspektivnijih nada srpskog karatea- rekao je trener Nikola Greber.

U narednom periodu karatiste očekuje više turnira u Srbiji, prestižni međunarodni turnir u Slovačkoj (Nitra) i Balkanski šampionat za kadete, juniore i mlađe seniore koji se održava početkom decembra u Sloveniji. 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar