U subotu u Somboru - Dame trče

Povodom treće rekreativne trke pod nazivom Dame trče, organizatori ove manifestacije održali su konferenciju za štampu.

U ime organizatora, događaj je najavio Damir Marković, koji je istakao da je zadovoljan što trka dobija sve više partnera, jer su, pored Sportskog saveza grada Sombora koji je već tradicionalno sa ovom trkom, subotnju manifestaciju podržali Društvo za borbu protiv raka Sombor i opštinska organizacija Crvenog krsta Sombora.

"Svi imamo jedan dobar cilj, a to je uradimo kvalitetan i konkretan program za celu našu žensku populaciju, a posebno što se tiče aktivnih i zdravih stilova života, što je jako važno u današnjem dobu." - kazao je Marković.

U subotu, od 17 sati se trči trka duga pet kilometara, a pored nje, pod pokroviteljstvom Crvenog krsta Sombor održaće se i Trka za srećnije detinjstvo, duga 500 metara, namenjena našim osnovcima.

Vesela Savin, ispred Društva za borbu protiv raka je navela da je svima poznato da je mesec oktobar, mesec borbe protiv raka dojke, te da je njoj izuzetno drago što će tim 1. oktobrom, početi i njihova aktivnost.

Mnoge članice udruženja su se već prijavile, odnosno one koje mogu da upražnjavanju trčanje. Biće prisutne i one žene koje će šetati, a pored njih, događaju će se odazvati i mlade osobe, volonterke, studentkinje. Udruženje će pre početka trke svakoj učesnici pokloniti majicu. Biće podeljeni i prezentovani flajeri o značaju pregleda dojke. Trka na 500 metara startovaće i završiti ispred Štranda. Okretnica će biti kod mosta.

Crveni krst Sombor je za ovu priliku obezbedio diplome za sve učesnike osnovnog školskog uzrasta, a prva tri takmičara u konkurenciji devojčica i dečaka će dobiti i prigodne medalje za svoj trud. Na startu/cilju trke, biće postavljene kasice za humanitarne priloge. Sav prihod je namenjen igraonici za decu, odnosno polaznicima igraonice za romsku decu u Bačkom Monoštoru.

Ilija Lalić (Sportski savez grada Sombora) je naveo da naš grad još jednom pokazuje da je lider na polju rekreativnog sporta. Pozvao je članove saveza, prijatelje, učesnice besplatnih programa rekreacije, škola sportova da se pridruže u subotnjem događaju.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar