U subotu u Somboru 4. Memorijalni turnir Stevan Pišta Gromilović

U subotu, 27. oktobra, u velikoj sali SC "Soko" sa početkom u 13 časova održati će se već 4. po redu Međunarodni memorijalni turnir u dizanju tegova "Stevan Pišta Gromilović". Očekuje se nastup kako domaćih dizača tegova tako i gostiju iz Madjarske, Hrvatske i Slovenije.

Čika Pišta je bio dugogodišnji trener kluba dizača tegova "Radnički" Sombor, veliki pedagog, sportski stručnjak a i sam je bio vrhunski sportista kako u dizanju tegova tako i u teškoj atletici - bacanje kladiva. Uz Pištinu nesebičnu pomoć i znanje mnogi somborski dizači osvajali su medalje kako na državnim prvenstvima tako i na balkanijadama, evropskim prvenstvima i mediteranskim igrama. Klub dizača tegova "Radnički" i danas radi punom parom i teretana je puna sadašnjih i budućih šampiona ovoga sporta.
 
 
- Ono što je Pišta započeo i na čemu je godinama radio -  nastavljamo,  u godinama koje dolaze, da našem gradu obezbedimo nove šampione i sačuvamo tradiciju ovog sporta po kojem je Sombor poznat i van granica naše države, kažu u klubu i pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju ovom značajnom Memorijalnom turniru.
 
Foto/ilistracija: pixabay.com
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar