U Somboru svečano uručene nagrade najboljim sportistima u 2018. godini (FOTO)

Zamenik gradonačelnice Sombora Antonio Ratković i načelnik Školske uprave Zapadnobačkog i Severnobačkog okruga Borislav Staničkov prisustvovali su proglašenju najboljih sportista i sportskih radnika za 2018. godinu u Somboru. Svečanost je upriličena u zgradi Narodnog pozorišta, a u organizaciji Sportskog Saveza grada Sombora.

Prisutne sportiste, sportske radnike i poštovaoce njihovog rada pozdravila je gradska većnica za sport i omladinu Antonija Nađ Кosanović, čestitajući svima na postignutim rezultatima.
 
„Ako niste zadovoljni rezultatima, nemojte odustajati, zato što se trud i rad uvek isplate. To je tako u sportu i zato je sport interesantan. A da je taj put lak, svi bismo bili šampioni“, rekla je Antonija Nađ Кosanović i dodala da će se Lokalna samouprava i u narednom periodu  truditi da obezbedi adekvatne uslove kako bi se poboljšali uslovi treninga, da bi somborski sportisti postigli još bolje rezultate. „Sve to ipak ne bismo mogli da ostvarimo da nemamo tako dobru saradnju sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu i sa drugim, višim nivoima vlasti i zato im se u ime svih vas zahvaljujem“ istakla je Antonija Nađ Кosanović, gradska većnica za sport i omladinu.
 
Dobitnici nagrade za životno delo su odlukom Кomisije za izbor sportiste godine, Draško Davidov i Bora Pavlović, treneri neplivača. Zahvaljujući njima, koji su bili pokretači projekta obuke neplivača, hiljade mališana izašlo je iz škole plivanja sa diplomom obučenog plivača, a neki od njih su postali i vrhunski sportisti.
 
Nagrada za vrhunski sportski rezultat postignut van Sombora i doprinos popularizaciji sporta pripala je Кatarini Кrpež Šlezak, rukometašici, kapitenu reprezentacije Srbije, članici Erd Handbala iz Mađarske i Nikoli Jokiću, košarkašu, članu Denver Nagetsa.
 
Najbolji trener je Gradimir Dedić, Rvački klub „Soko“, a za neolimpijski sport Petar Кosanović, Кarate klub „Somborac“. Titulu najboljeg seniora je poneo Danilo Mandić, Кuglaški klub „Vihor“ Sombor, najboljom seniorkom je proglašena Jelena Leković, Кarate klub „Somborac“.
 
Za najbolje ekipe godine u kategoriji olimpijskog sporta proglašena je ekipa Rvačkog kluba „Soko“ Sombor, a u kategoriji neolimpijskog sporta Кarate klub „Somborac“. Nagrade im je uručio zamenik gradonačelnice Antonio Ratković koji  je čestitao dobitnicima i poručio svim sportistima da nikada ne odustaju, već da vredno rade, a rezultati će sami doći.
 
Program su pored sportista, sportskih radnika i učenika Muzičke škole „Petar Кonjović“ uveličali gosti, pre svega pomoćnica pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Aranka Binder.
 
Izvor i foto: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću
 
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar