U Somboru počela Evropska nedelja sporta

U okviru Evropske nedelje sporta, i ove godine je Sportski savez grada Sombora organizovao sportska takmičenja školske dece.

Događaj je pokrenut od strane Evropske komisije, a osnovni ciljevi Evropske nedelje sporta usmereni su na podsticanje građana na bavljenje fizičkom aktivnošću, bez obzira na godine ili fizičku spremnost, kao i edukacija građana o zdravom načinu života.

Kako je istakla član Gradskog veća za oblast sporta, omladine, dece i zdravstva Antonija Nađ Kosanović, Evropska nedelja je veoma važan projekat koji između ostalog, ima za cilj uključivanje dece u svet sporta:”Evropska nedelja sporta je pokrenuta na inicijativu Evropske komisije sa ciljem uključivanja što većeg broja naših sugrađana u fizičku aktivnost, kao i podizanje svesti koliko je bitno da se mala deca što ranije uključe u fizičku aktivnost”, rekla je Nađ Kosanović.

Ona dodaje da grad Sombor prednjači u tome jer već unazad nekoliko godina ima niz projekata koji se bave upravo najmlađim članovima našeg društva:”Grad Sombor i u tome prednjači, jer preko Sportskog saveza grada već godinama unazad finansiramo besplatnu fizičku aktivnost za malu decu, takozvani “Sportić”, gde želimo decu počev od treće godine života, pa sve do sedme da uključimo u fizičku aktivnost, da razvijemo koordinaciju i da tako utičemo na njihovo celokupno zdravlje”.

Prvog dana Evropske nedelje sporta polaznici fudbalske škole FK “Radnički 1912” iz Sombora, demonstrirali su svoje znanje u fudbalu, a narednih dana imaćemo priliku da vidimo prikaz i obuku osnovnih elemenata karatea, javni čas rekreacije, zatim odbojku, kajak, streljaštvo, rukomet i biciklizam.

Organizator Evropske nedelje sporta je Olimpijski komitet Srbije uz pomoć grada Sombora i uz tehničku podršku Sportskog saveza grada Sombora.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar