U Somboru održan basket turnir 3 na 3 u okviru Roda prvenstva Srbije

U okviru Somborskog sportskog leta, Grad Sombor, Sportski savez grada Sombora i Košarkaški savez Srbije organizovali su basket turnir u okviru "Roda 3x3 prvenstva Srbije". Na turniru je učestvovalo ukupno 19 ekipa u dve kategorije (seniori i kadeti).

U seniorskoj kategoriji pobedila je ekipa "Lični" (Stefan Ljubenković, Živojin Danilović, Aleksandar Sokolović i Nemanja Miščević), pobedivši u finalu ekipu "Extra Auto & Zukić" (Petar Perunović, Martin Matović, Aleksandar Miljanić, Stefan Ratković) rezultatom 21:15. Treće mesto osvojila je ekipa "Kafana Rašlje" (Nemanja Pavkov, Mihajlo Lončar, Igor Arnaut i Darko Arnaut).

U kadetskoj konkurenciji pobedila je ekipa "Vučji podrum" (Stevan Prečanica, Dimitrije Vujko, Momčilo Cvetičanin i Marko Radosavljević), koja je u finalu savladala ekipu "Ozbiljni momci" iz Subotice (Andrej Anišić, Filip Tili, Ivan Neorčić i Marko Grković).

Za najboljeg igrača turnira u seniorskoj kategoriji proglašen je Aleksandar Sokolović iz ekipe "Lični", pobednik u šutiranju trojki bio je Marko Benčić iz ekipe "Restoran Nina 025", a najbolji igrač kod kadeta Stevan Prečanica iz ekipe "Vučji podrum".

Za prvo mesto ekipa "Lični" je osvojila novčanu nagradu od 40.000 dinara, plasman na "Roda prvenstvo Srbije 3x3" u Zrenjaninu, košarkaške trenerke (poklon KSS) i zlatne medalje, ekipa "Extra Auto & Zukić"  20.000 dinara, sportske torbe (poklon KSS) i srebrne medalje, a trećeplasirana ekipa "Kafana Rašlje", novčanu nagradu od 10.000 dinara, košarkaške majice (poklon KSS) i bronzane medalje.

Najbolji trojkaš, dobio je pehar i sportski dres, a najbolji igrači turnira pehare (statue košarkaša) u seniorskoj i kadetskoj konkurenciji. Nagrade i priznanja uručili su Miloš Aleksić, potpredsednik Sportskog saveza grada Sombora i Dejan Dimitrijević, ispred Košarkaškog saveza Srbije. Turnir je posetila i Antonija Nađ Kosanović, gradska većnica, zadužena za oblast sporta, a specijalni gost turnira bio je NBA as Nikola Jokić.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar