U Odžacima održane biciklističke trke u okviru 26. Dunavskog kupa

Još jedno priznanje za opštinu Odžaci i njene sportske radnike dodela je domaćinstva trka međunarodnog biciklističkog “Dunavskog kupa” koji je okupio takmičare iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Hrvatske, uzrasta od dece do veterana.

Sedma i osma trka u okviru 26. “Dunavskog kupa” održane su u Odžacima u nedelju, 3. juna, kao deo programa manifestacije “Dani Crvenokose boginje”.

Amateri i veterani vozili su dve trke, drumsku na pravcu Odžaci-Karavukovo-Bogojevo-Srpski Miletić-Odžaci (59 km) i kružnu trku ulicama Odžaka (32,5 km), a nastupilo je 27 takmičara.

Najboljima su na ceremoniji svečanog proglašenja pehare, medalje i poklone uručili predstavnici Sportskog saveza opštine Odžaci.

Pobednik drumske trke je Atila Balaš iz Mađarske, drugoplasirani je član novosadske “Vojvodine” Aleksandar Bukvić, dok je treće mesto pripalo Miroslavu Lakiću iz BiH.

Najbolji u uličnoj trci bio je Aleksandar Bukvić iz “Vojvodine”, drugi je Atila Balaš iz Mađarske, a treći Goran Nikić iz “Vojvodine”.

Ekipno je u drumskoj trci najuspešniji “Hajduk” iz Kule, a u uličnoj trci “Vojvodina” iz Novog Sada.


Interesantan je podatak da su biciklisti u drumskoj trci vozili prosečnom brzinom većom od 41 kilometara na čas, dok je u uličnoj trci prosečna brzina bila veća od 38 kilometara na čas.

Najuspešnije žene iz obe trke: 1. mesto Maja Savić, BK “Dubl” Novi Sad; 2. mesto Barbara Horvat, Hrvatska; 3. mesto Mirjana Jovanović, BK “Elite” Novi Sad.

Najuspešniji masteri A+B iz obe trke: 1. mesto Stevica Nišić, BK “Elite” Novi Sad; 2. mesto Miroslav Lakić, BiH; 3. mesto Mitar Bošnjak, BK “Hajduk” Kula.

Najuspešniji masteri C+D iz obe trke: 1. mesto Atila Balaš, Mađarska; 2. mesto Nenad Živković, Hrvatska; 3. mesto Dragoslav Radovanović, BiH.


Deca su se takmičila u “Malom dunavskom kupu” i vozila su kružnu trku ulicama Odžaka.

Rezultati devojčice: 1. mesto Lana Todorović, BK “Šid” Šid; 2. mesto Jovana Smiljanić, BK “Vojvodina” Novi Sad; 3. mesto Helena Petrušić, BK “Elite” Novi Sad.

Rezultati dečaci: 1. mesto Viktor Manić, BK “Boba” Valjevo; 2. mesto Matej Vilim, BK “S Team” Sombor; 3. mesto Filip Milinković, BK “Boba” Valjevo.

“Mali dunavski kup” apsolutno: 1. mesto Viktor Manić, BK “Boba” Valjevo; 2. mesto Matej Vilim, BK “S Team” Sombor; 3. mesto Lana Todorović, BK “Šid” Šid.


Direktor organizacije “Dunavskog kupa” Tibor Tarjan uručio je zidni sat predsednici Sportskog saveza opštine Odžaci Jelena Ignjatić, što je tradicija kojom organizator trka želi da se zahvali gradu domaćinu.

Sekretaru opštinskog Sportskog saveza Mihajlu Sujeru i Odeljenju za investicije i javne nabavke opštine Odžaci dodeljeni su suveniri “Dunavskog kupa” za doprinos organizaciji trka.

Biciklistička trka “Dunavski kup” predstavlja jedinu međunarodnu amatersku trku sa prostora bivše Jugoslavije, u okviru koje se u toku jedne sezone održava nekoliko trka po utvrđenom rasporedu.

Nedelja sportski dan na Danima Crvenokose boginje

Trodnevna manifestacija “Dani Crvenokose boginje” završena je u nedelju, a poslednji dan protekao je znaku sporta.

Pored međunarodne biciklističke trke u okviru “Dunavskog kupa”, Sportski savez opštine Odžaci je organizovao prezentacije škola sportova i sportskih klubova, kao i besplatnih programa namenjenih deci i ženama.

Udruženje spasilaca na vodi “Bezbednost 025″ iz Odžaka bilo je organizator predavanja na temu bezbednosti na vodi. Predavači su bili prof. dr Goran Dimitrić sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja iz Novog Sada i Jelena Milić Šućur, koordinator referentnog centra Crvenog krsta Vojvodine za spasilaštvo na vodi.
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar