U nedelju 4. Međunarodni prekogranični ultramaraton Apatin-Osijek

U nedelju, 17. marta, održaće se sada već tradicionala sportska manifestacija, 4. Međunarodni prekogranični  ultramaraton Apatin-Osijek (50 kilometara).

Za ovogodišnje izdanje ultramaratona koji spaja dve države (Srbiju i Hrvatsku) i dva Grada (Apatin i Osijek) i čiji je cilj promovisanje sporta, tolerancije i pomirenje među narodima iz regiona, prijavljen je rekordan broj učesnika 181 (52 individualca koji će istrčati celu deonicu, 13 štafeta sa dve izmene (20,2 km prva izmena i 29,8 kilometara druga izmena) i 31 štafeta sa tri izmene (20,2 km prva izmena, 17,7  km druga izmena i 12,1 km treća izmena) iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Hrvatske i Srbije.
 
Start ultramaratona biće upriličen ispred glavnog ulaza u Banju Junaković, u 11,00 sati, posle kratke ceremonije otvaranja, dok je cilj upriličen u Osijeku ispred Elektro Slavonije, gde će po ulasku u cilj svih takmičara biti upriličen zajednički ručak svih učesnika i ceremonija proglašenja najboljih koja otpočinje u 17,30 h. 
 
Nagrade će biti dodeljene za pet prvoplasiranih u muškoj i ženskoj individualnoj konkurenciji, i za prve tri štafete sa dve i tri izmene.
 
Za sve takmičare obezbeđeni su startni paketi, sa učesničkim majicama, rančevima, i poklon proizvodi sponzora, dok sve trkače koji uđu u cilj očekuju učesničke medalje.
 
Trasa trčanja: Bunja Junaković – Svilojevo – Sonta – Bogojevo (granični prelaz) – Erdut – Bijelo Brdo – Sarvaš – Nemetin – Osijek (Zeleno polje). Štafete se menjaju u R. Srbiji na graničnom prelazu Bogojevo i u R. Hrvatskoj (ulaz u Bijelo Brdo).
 
Suorganizatori ove divne manifestacije su Atletski klub Apatin i Udruga Zdravo trčanje iz Osijeka, a podršku u realizaciju pružaju su Osiječko-Baranjska županija, opština Apatin, Crveni krst opštine Apatin, Agencija „Anakonda“ iz Sombora, Mesne zajednice Svilojevo i Sonta.
 
 
 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar