U Apatinu završeno Evropsko prvenstvo u kuglanju za slepe i slabovide (FOTO)

Sedamnaesto po redu Evropsko prvenstvo u kuglanju za slepe i slabovide održano je od 29. maja do 3. juna u Banji Junaković. Učestvovalo je ukupno 99 takmičara iz devet zemalja Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Rumunije, Mađarske, Nemačke, Češke, Poljske i domaćina Srbije.

U ženskoj konkurenciji oborena su dva evropska rekorda, u kategoriji B1 i u kategoriji B3. U kategoriji B3, Ruža Markešić, takmičarka hrvatske reprezentacije, oborila je 749 čunjeva, dok je u kategoriji B1 rekord oborila Petra Deša iz Hrvatske sa oborena 654 čunja. U kategoriji B2, najbolja je bila Željka Peska, takođe iz Hrvatske, sa oborenih 715 čunjeva.

Evropski rekord oborio je i Marjan Žalar iz Slovenije, u kategoriji B3, sa 791 oborenim čunjem. Branislav Viktorović, takmičar šabačkog kluba Čivija, član reprezentacije Srbije, u kategoriji B2 oborio je 737 čunjeva i osvojio zlatnu medalju. U kategoriji B1 najbolji je bio Jan Zieb iz Poljske sa oborenih 609 čunjeva u kvalifikacijama i 645 čunjeva u finalu.

Prvenstvo su sjajno organizovali Nacionalni sportski savez slepih i slabovidih Srbije i Banja Junaković.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar