U Apatinu održan fudbalski kamp, učestvovalo oko 150 dečaka (FOTO)

Na stadionu Mladosti u Apatinu održan je prvi letnji fudbalski kamp jednodnevnog karaktera pod nazivom Apatin 2017. Poučen iskustvom stečenim na radu u Americi ideju je u delo sproveo trener FK Olimpik Sreten Kenić, a učešće su uzele mnoge škole fudbala u regiji.

Školovani treneri za rad sa mlađim kategorijama prenosili su svoje fudbalsko znanje dečacima iz Apatina, Odžaka, Sombora, Kule, Vrbasa, Subotice, Bajmoka, Novog Sada i Beograda.

Kamp se sastojao iz dve faze. Pre podne su na terenu rađene takozvane "stanice" i su izvršena testiranja fizičkih i motoričkih sposobnosti učesnika. Nakon predaha, osveženja i ručka u popodnevnim satima prešlo se na igru i održan je mini turnir po uzrasnim kategorijama.

Treneri na ovogodišnjem kampu bili su Sreten Kenić i Rade Medić (FK Olimpik Apatin), Goran Vidaković (ŽAK Sombor), Dejan Žakić (ŠF Spektar Sombor), Siniša Lazić (FK Radnički Sombor), Viktor Genić (ŠF Tvrđava Bač), Damir Vuković i Dušan Gaković (OFK Odžaci), Ivica Francišković i Vladimir Ruski (FK Spartak Subotica), a sa čuvarima mreže radili su Slobodan Cvetićanin i Nikola Ićitović (Bratstvo Prigrevica).

Na kampu su učestvovali dečaci uzrasta od 7 do 13 godina, a bilo ih je ukupno 150. U izuzetno prijatnom ambijentu fudbaleri su usvajali nove fudbalske veštine od svojih trenera, a cilj kampa, da deca kroz igru i zabavu nauče po neki novi fudbalski element, je apsolutno ostvaren.

Svi dečaci su na kraju dobili zahvalnice i majice kao uspomenu na učešće u kampu.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar