Tanja Stojanovski pobednica najteže ultramaratonske trke u Srbiji

Članovi atletskog kluba "Apatin" nastavili su sa nastupima i ostvarivanjima dobrih rezultata na domaćim takmičenjima.

Finale kupa Srbije za seniore održano je u Sremskoj Mitrovici, a u disciplini 3.000 metara stipl sedmo mesto osvojio je Đuro Borbelj, dok je Tihamer Sirak zauzeo jedanaesto mesto.

Na Prvenstvu Srbije za veterane koje je održano na Košutnjaku (Beograd), u disciplini 3.000 metara prvo mesto osvojila je Snežana Milošević i tako postala veteranska prvakinja Srbije za 2016. godinu, na takmičenju je u disiplini 800 metara nastupio Nebojša Ćulumović.

Snežana Milošević

Tanja Stojanovski  učestvovala je na najtežoj ultramaratonskoj trci u Srbiji, koja je održana na Staroj planini. Ona je stazu u dužini od 122 kilometra sa velikom visinskom razlikom istrčala u vremenu od 22 sata i 25 minuta i sa tim rezultatom oborila dosadašnji rekord staze i osvojila prvo mesto u ženskoj konkurenciji. Trka se bodovala za nastup na jednoj od najpopularniji trka na svetu Ultra trejl Mon Blan. Na trci je nastupio i Aleksandar Štajfer koji je usled prevelikog umora promašio markaciju i nije uspeo da završi trku iako je bio jedan od najvećih favorita za pobedu.

 

Za vikend apatinske atletičare očekuje nastup na pet i 10 kilometara na jednoj od najjačih trka u regionu, 8. ASICS Trci prijateljstva u Kuli. 

(Naslovna foto: Tanja Stojanovski)


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar