Sportske igre mladih u Somboru

Sportske igre mladih u Somboru otvorene su na centralnom gradskom trgu. Prisutne je na početku pozdravila Dušanka Golubović, gradonačelnica Sombora, koja se zahvalila somborskoj deci i njihovim učiteljima, nastavnicima i trenerima, kao i Sportskom savezu grada Sombora.  

Ponosna sam na to što danas možemo da poručimo da grad Sombor ima budućnost, ima budućnost zato što ima decu i mlade koji su sposobni da prihvate izazov, da se takmiče i da pobeđuju. Neka danas pobede poštena igra, veliko prijateljstvo i dobro druženje – poručila je Golubović
 
Zakletvu prijateljstva je u ime sporista položila Maša Buišić, a u ime sudija Anja Laličić, odbojkaški sudija. Ovaj važan čin propratila je i Oda radosti u izvođenju učenika Srednje muzičke škole Petar Konjović iz Sombora. 
 
Sportske igre mladih su putujuća čarolija koja nosi sa sobom jednu posebnu energiju. Idući iz grada u grad i krstareći regionom, mi upravo od vas, dece, dobijamo dodatnu snagu i motiv da radimo više i da budemo još bolji. Svi zajedno smo ovde da bismo negovali i širili drugarstvo, kako u Somboru i Srbiji, tako i u celom regionu. Hvala vam što ste i vi deo najlepše sportske priče – poručila je Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. 
 
Mihajlo Lakić, najbolji sportista 2018. godine u konkurenciji školskog sporta, uneo je baklju prijateljstva, a gradonačelnica Sombora i predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih pridružile su mu se kako bi zajedno upalili plamen prijateljstva.  
 
Najbolje plasirani dečači i devojčice učestvovaće na državnom prvenstvu u Beogradu, a potom i na regionalnom finalu u Splitu u drugoj polovini avgusta. 
  
 
   
 
  
 
   
 
   
 
  
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar