Sjajni uspesi atletičara iz Kule
Da se sportski život polako vraća u normalne tokove svedoče sve brojnija sportska takmičenja. Fudbalska sezona je uveliko u toku, rukometni kolektivi se pripremaju za baraž susrete i novu sezonu, a protekli vikend obeležila su i atletska nadmetanja na kojima su članovi Atletskog kluba „Hajduk Maraton tim“ iz Kule ostvarili sjajne rezultate.
Na državnom prvenstvu koje je u organizaciji Srpskog atletskog saveza održano u Novom Pazaru nastupila su dva člana kluba iz Kule i oba se vratili sa medaljama. U trci na 3000 metara, član „Hajduk Maraton tima“ Nikola Bursać je osvojio prvo mesto i zlatnu medalju, pretrčavši ovu deonicu za 8 minuta i 30 sekundi. Rezultat je tim vredniji ako se ima u vidu da je zbog povrede pauzirao dve godine, pa je trka u Novom Pazaru bila njegov povratak atletici.
U ženskoj konkurenciji u Novom Pazaru boje „Hajduk Maraton tima“ branila je Katarina Pohlod, koja je u trci na 5 hiljada metara osvojila drugo mesto i srebrnu medalju, pretrčavši stazu za 18 minuta i 39 sekundi. Takođe, u danima vikenda na Paliću je održano Prvenstvo Srbije u ultramaratonu, na kojem su članovi „Hajduk Maraton tima“ takođe bili sjajni. Trčale su se deonice od 50 i 100 kilometara, a održana je trka 24 sata, dakle trkači su na stazi 24 sata pa je pobednik onaj koji za to vreme pretrči najviše kilometara.
U trci na 50 kilometara slavio je član kulskog kluba Miloš Dajević, inače državni reprezentativac. U istoj disciplini nastupila je i atletska legenda Zoran Janković koji je osvojio četvrto mesto, ostavivši iza sebe dvojicu znatno mlađih trkača. U trci na 24 časa treće mesto je osvojio član „Hajduk Maraton tima“ Veljko Popović. Uz ova dva zvanična takmičenja članovi „Hajduk Maraton tima“ su proteklog vikenda nastupili i na Mostarskom polumaratonu. Član Hajduka Branislav Srdić je u konkurenciji 330 finišera zauzeo sedmo mesto. Dragana Špehar se nakon zdrastvenih problema, operacije i oporavka vratila na stazu i istrčala ovaj polumaraton, a trku je uspešno završio i treći član „Hajduk Maraton tima“ Marko Latković.
U Atletskom klubu „Hajduk Maraton tim“ u Kuli sve misli su sada usredsređene na tradicionalnu „Trku prijateljstva“, koja bi, nakon dva odlaganja i ukoliko to epidemiološka situacija bude dozvolila trebala da bude održana 3. oktobra. Organizacioni deo „Trke prijateljstva“ ( majice, medalje i drugo) je gotovo završen, ali da li će trke biti zavisi isključivo od epidemiološke situacije.
izvor: qmedia

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar