Šibicari najbolji na turniru 3×3 u Odžacima

U organizaciji KK Radnički iz Ratkova u Odžacima održan je turnir u basketu “Challenger Odžaci” za seniore u okviru Roda 3×3 Prvenstva Srbije.

Na turniru je učestvovalo 17 muških ekipa. Bolja od ostalih bila je ekipa Šibicari koja je osvojila prvo mesto i novčanu nagradu u iznosu od 60.000 dinara.

Drugoplasirana je ekipa Auto kuća Renault Sekulić kojoj je pripala novčana nagrada u iznosu od 30.000 dinara, dok je treće mesto osvojila ekipa Subotica Lični Voda voda koja je dobila robnu nagradu.

Rezultati polufinala: Auto kuća Renault Sekulić – Subotica Lični Voda voda 21:20 i Šibicari – Brox 3×3 19:16. Ekipi Subotica Lični Voda voda je bez borbe pripalo treće mesto. Rezultat finala: Šibicari – Auto kuća Renault Sekulić 20:19.

Karavan Roda 3×3 Prvenstva Srbije se drugu godinu zaredom zaustavio u opštini Odžaci. Lane je Ratkovo bilo domaćin, dok su ove godine basketaši zauzeli mesto u centru Odžaka, na platou Sportskog centra gde su se utakmice igrale na dva terena. Pre seniorskog organizovano je revijalno takmičenje za juniore.

Završnica turnira održana je u hali Sportskog centra Odžaci zbog kiše koja je počela da pada tokom eliminacione faze.

Delegat je bio Dejan Dimitrijević iz Zrenjanina.

- Na turniru u Odžacima učešće je uzelo 17 ekipa koje su razvrstane u šest kvalifikacionih grupa. Izuzimajući četiri-pet najkvalitetnijih ekipa, sve ostale ekipe sa teritorije Vojvodine i Srbije koje predstavljaju neki kvalitet se nalaze trenutno u Odžacima – istakao je Dimitrijević.Učešće ekipe iz Bijeljine u Republici Srpskoj turniru je dalo internacionalni karakter.

- Turnir je odlično organizovan i drago mi je što je lokalna samouprava mogla da podrži jednu ovako veliku sportsku manifestaciju. Napravićemo od ovoga tradiciju, nadam se na istom mestu sledeće godine. Basket 3×3 je u velikoj ekspanziji, imamo svetske prvake u tom sportu i možda će već sledeći godine i oni doći da nas posete – izjavila je Aleksandra Ćirić, zamenica predsednika Skupštine opštine Odžaci.

Podršku organizatorima turnira pružili su Sportski savez opštine Odžaci i Košarkaški savez Vojvodine.


Pobednik iz Odžaka je ostvario pravo da učestvuje na finalnom turniru Košarkaškog saveza Srbije koji će se igrati u avgustu.

Izvor:
ico.rs


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar