Šahistkinja Marina Gajčin na velemajstorskom turniru u Beogradu
Reprezentativka Srbije u šahu, ženski internacionalni majstor, Marina Gajčin dobila je poziv organizatora za učešće na jubilarnom 50. međunarodnom osmomartovskom velemajstorskom turniru šahistkinja koji će se od 3. - 13. marta održati u Beogradu. 
 
Osmomartovski turnir je najpriznatiji međunarodni šahovski turnir u Srbiji koji je prvi put održan davne 1965. godine i uz turnire u Hestingsu u Engleskoj i Vajk an Zeu u Holandiji ima najdužu tradiciju u svetu, a svetska šahovska federacija FIDE dodelila mu je laskavu titulu "Zlatnog turnira".
 

Ove godine učešće na turniru potvrdilo je 12 šahistkinja iz šest evropskih zemalja: Srbije, Rusije, Rumunije, Bugarske, Bosne i Hercegovine i Francuske, a Marina Gajčin najmlađa je učesnica turnira. Predstojeći mečevi poslužiće joj kao odlična priprema pred seriju važnih turnira i uvertira za pojedinačno Prvenstvo Srbije. 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar