Rekordan broj prijava za 24. Apatinski Dunavski polumaraton

U toku su završne pripreme za početak 24. ASIKS Apatinskog Dunavskog polumaratona, koji se održava u nedelju, 20. oktobra, sa startom i ciljem u predivnom ambijentu Banje Junaković, a čiji je tehnički organizator Atletski klub Apatin.

Do sada je pristiglo preko 800 prijava, što je rekordan broj u odnosu na prethodne godine. Među prijavljenima nalaze se takmičari i takmičarke iz Rusije, Rumunije, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije. U okviru manifestacije koja ima sportsko-zabavno-humanitarni karakter, održaće se trke na 21 kilometar i 097 metara, Fun&Fit –Minakva trka zdravlja na 10 kilometara, štafetna trka u okviru trke na 10 kilometara, humanitarna Trka za srećnije detinjstvo koja se realizuje u saradnji sa Crvenim krstom Apatin u kojoj će nastupiti deca na 400 metara i svi će dobiti medalje.

Staza je ravna i sertifikovana od strane oficijelnog merioca, svaki kilometar u polumaratonskoj trci biće obeležen, za trkače će biti pripremljen veliki broj okrepnih stanica duž staze i na cilju. Polumaratonci trče dva kruga 5,2 km i 15,9 km, dok će trkači na 10 kilometara trčati dva kruga 5,2 km i 4,8 km. Za zdravlje trkača na stazi i u cilju biće zadužena medicinska služba iz Doma zdravlja Apatin. Suđenje na takmičenju sprovešće Zbor atletskih sudija Sremske Mitrovice.

Start trka na 21,097 km, 10 km i štafetne trke je u 11 časova, dok je start dečije humanitarne trke u 11:05 časova. Proglašenje najboljih biće upriličeno u restoranu Banje Junaković po završetku polumaratonske trke.

Prijave glavne trke vrše se putem sajta www.dunavskipolumaraton.com, gde se mogu dobiti i osnovne informacije. Prijave za dečije trke se vrše u Banji Junaković na dan trke od 10 do 10:30 časova.

Sa organizacijom Plućna hipertenzija Srbija (Inspired by HOPE) sprovešće se humanitarna akcija podizanja svesti u javnosti o Plućnoj hipertenziji pod motom Ostani bez daha za Plućnu hipertenziju. Tokom realizacije događaja biće upriličen bogat kulturno-zabavni program u zoni starta i cilj u Banji Junaković gde će trkače zabavljati članovi KUD Dunav Apatin, mažoretkinje iz Apatina i Sonte, tamburaški orkestar Dunavski biseri, dok će na stazi atmosferu podizati apatinska rok grupa Prljavi romeo, Čapo Josip sa svojom grupom, DJ Aleksandar Mirić i drugi.

Informacije o događaju mogu se videti i na fb stranici Dunavskog polumaratona .

 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar