Proglašeni najbolji u oblasti sporta za 2016. godinu (FOTO)

Sportski savez opštine Apatin svečano je uručio priznanja najuspešnijim sportistima i sportskim kolektivima u 2016. godini. Po oceni stručnog žirija, sportiskinja godine je atletičarka Mariana Čegar Lukić, a sportista godine kapiten Rukometnog kluba Apatin Čedomir Milojević.

U kategoriji za najboljeg mladog sportistu i sportiskinju godine dodeljena su po dva priznanja u ženskoj i jedno u muškoj konkurenciji. Najbolji mladi sportista za 2016. godinu je Nemanja Balać iz Kuglaškog kluba Apatin dok su kod sportistkinja nagrađene Sanja Maleš iz Odbojkaškog Kluba Apatin i Marina Gajčin članica Šah kluba Prigrevica.

Za najboljeg stručnjaka u sportu proglašen je sekretar Opštinskog fudbalskog saveza Apatin, Miodrag Drljača. Najbolji sportski kolektiv na radničko-sportskim igrama je Apatinska pivara iz Apatina. Za najbolji sportski kolektiv u 2016. godini proglašen je Fudbalski klub Bratstvo iz Prigrevice, a najbolja sportska manifestacija je Apatin Street volley 2016 u ogranizaciji Odbojkaškog kluba Apatin.

Po prvi put su najperspektivnijim mladim sportistima dodeljena priznanja u vidu sportskih stipendija. Stipendistima se obratila zamenica predsednika opštine Apatin Dubravka Korać koja im je i uručila priznanja.

Uručeno je devet ugovora o sportskim stipendijama za sportiste koji su ispunili normu u prethodnoj 2016. godinu a to su: Nataša Savić (ŽKK Apatin), Mariana Čegar Lukić (AK Apatin), Sanja Maleš (OK Apatin), Marina Gajčin (ŠK Prigrevica), Andrej Njari (KK Apatin), Marko Divjak (RK Apatin), Rade Rađenović (RK Apatin), Nemanja Balać (KK Apatin) i specijalna nagrada za rezultate ostvarene u boksu, državnom prvaku Stefanu Dukiću (BK Apatin), mladom bokserskom talentu kome je priznanje uručio lično Dragomir Vujković, legendarni reprezentativac Jugoslavije.

Ceremoniji proglašenja pored Vujkovića prisustvovali su i osvajač zlatne olimpijske medalje iz Rio de Žaneira u rvanju Davor Štefanek, bivši selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović, članovi opštinske uprave kao i veliki broj građana i poštovalaca sporta.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar