Prigrevčani u glas: Imamo poverenja u igrače i upravu

U godini kada se mnogo toga lepog dogodilo za FK Bratstvo 1946 iz Prigrevice, a povodom 70. rođendana kluba, prilikom svakog druženja sumiraju se utisci. Sadašnji rezultati su šlag na torti i niko klubu nije mogao doneti lepši poklon od ove generacije fudbalera, koji se kolo pre kraja jesenjeg dela prvenstva u Srpskoj ligi - grupa "Vojvodina" nalaze na deobi liderske pozicije sa Omladincem iz Novih Banovaca. Šta god da se izdešavalo u subotu protiv Bačke 1901 u Subotici, uspeh Prigrevčana je za svaku pohvalu, jer već sada navijači imaju čemu da se raduju i da sa nestrpljenjem isčekuju proleće i nastavak prvenstva.

Kao što je napomenuto u prvim redovima ovog teksta, klub je u ovoj godini obeležio 70 godina postojanja. Kao i svugde, tako je i u Prigrevici bilo uspona i padova, ali je uvek bilo igrača koji su posedovali određen kvalitet i za čije su usluge bili zainteresovani drugi klubovi. U red zaslužnih za opstanak kluba i slavu prigrevačkog fudbala moraju se spomenuti igrači Cetina, Umiljendić, Milan Basarić, Banjanac, Goran Panjević, braća Bobić, Korać, Mandić, Đukić, Aleksandar Narančić, Mirko i Dragan Ostojić, Paunović, Kovčin, Ćuća i još mnogi drugi. Potom sportski radnici Rade Rajšić Čile, Goran Nesvanulica i drugi ali pošto se fudbal igra za golove, ne sme se zaboraviti ime Predraga Ostojića u krugu prijatelja poznatijeg kao Brena koji je tu funkciju godinama obavljao. Uglavnom sa osmehom na licu, ovaj nekadašnji golgeter prigrevačkog sastava redovno prati utakmice kako na domaćem tako i na gostujućim terenima i divi se sjajnim igrama Bratstva 1946. Pre ovog vrtoglavog uspeha Bratstva, Brena je bio član ekipe koja je ostvarila do tada najveći uspeh u istoriji kluba i plasirala se u nekadašnju Vojvođansku ligu. Sa 30 postignutih pogodaka Predrag Ostojić je dao neprocenjiv doprinos tadašnjem uspehu.

"Ovo je nešto što je bio dečački san mnogih Prigrevčana, da budem iskren i moje generacije. Klub funkcioniše besprekorno, stadion je prelep, a rezultati prate takav rad. Neće biti lako odbraniti ovu poziciju na tabeli, ali ja imam poverenja u igrače i upravu kluba, pa sam sa pravom optimista i verujem da se na kraju može doći do Prve lige Srbije". - reči su Predraga Ostojića.

Prelepo je videti da nekadašnji igrači redovno dolaze na utakmice, da podržavaju klub i da su uključeni u sva zbivanja. U prevodu rečeno, prigrevački fudbal je u rukama fudbalera i to je verovatno tajna uspeha kluba koji sa pravom već desetak godina nosi epitet "hit" pokrajinskog sporta.

Autor: Jovan Banjac


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar