Prigrevačka rukometna bajka: Milka i njenih 100 šampiona
Kad se na jednom mestu nađe preko sto mladih iz sela to je lepa stvar. A kad se sto mladih kroz šest generacija nađe na rukometnom terenu to je već podvig. Upravo se to ovih dana događa u Prigrevici. Da je Prigrevica selo sporta nije ništa novo. Brojni klubovi rade sa velikim uspehom i to je već velika stvar što je preko 80 posto mladih u selu angažovano kroz aktivnosti u nekom od njih. 
 
Ove takmičarske sezone jedan sport se posebno izdvojio. Rukomet je hit u Prigrevici, a čast drugima, ali za to je najzaslužnija jedna osoba – profesor i trener Milka Nikšić. Srce je „bacila“ na rukometni  teren i to su Prigrevčani prepoznali. U sportskoj hali sad vri kao u košnici. Ređaju se generacije mladih rukometaša i rukometašica. Sa svima njima bez obzira na godine Milka je vršnjak i drug ali kad krene trening svi od poletaraca do prvotimaca bez pogovora izvršavaju njene postavljene zadatke. I, to već daje rezultat. 

Prvi tim, uglavnom sa rukometašima iz sela je debitovao među drugoligašima i sva je prilika da će još dugo tu ostati, a možda se i popnu koju stepenicu više. Oni mlađi služe za ponos. Dečaci (M12 i M14) su superligaši, Devojčice (Ž14 i Ž16) su u Prvoj ligi. Njihove igre protekle jeseni nisu promakle ni stručnjacima pa su najbolji pozvani na trening kandidata za reprezentaciju Vojvodine. 
 
 
Talentovani Stefan Putnik je proglašen za najboljeg golmana u kategoriji dečaka do 12 godina, a na testiranju su bili zapaženi Milan Lazić, Đorđe Vilić, Dušan Ćeran i Anja Vujnović. Svi ovi pomenuti rezultati zaslužuju pohvale, a trener Milka Nikšić ih pripisuje prvenstveno dobrom radu i talentu tih mladih sportista. 
 
– Drago mi je je što je selo uz nas. Svaku utakmicu prati puno gledalište, i to je potvrda da ovo što radimo, radimo na dobar način, skromno zaključuje Nikšićeva. 
 I dok na teren izlaze oni stariji, poletarci završavaju trening. Među njima se izdvaja jedna malena devojčica. Jovana Resanović ima tek tri godine ali sve „odrađuje“ kao i drugi. Za nju je ovo još uvek igra, ali u svom prvom intervjuu hrabro kaže da voli rukomet. Kad je trening bio završen Jovana je otrčala do oca na tribinama. „Šta ima da se jede, gladna sam“. Tako u Prigrevici rastu budući šampioni. 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar