Predrag Peruničić posetio opštinu Apatin (FOTO)

U cilju promocije nove strategije razvoja sporta, državni sekretar za sport, Predrag Peruničić, posetio je danas opštinu Apatin. On je, u okviru posete, prvo obišao sportsku halu OŠ „Ivan Goran Кovačić“ u Sonti, gde su ga dočekali predsednik opštine Apatin, Milan Škrbić, sa svojim saradnicima. 

Peruničić je posetio trening ŽRК „Sonta“, kom je ovom prilikom poklonio lopte. Trener kluba Stevan Mihaljev se zahvalio na poseti i poklonima, istakavši da mu je zadovoljstvo i čast na ukazanoj poseti nekada velikog sportiste, a danas funkcionera, te da se nada da će to poslužiti kao dodatni podstrek za dalji rad Sonćanki.
 
Nakon posete Sonti, delegacija je nastavila put ka Apatinu, gde ih je veliki broj sportista i građana dočekao ispred sportske hale OŠ “Žarko Zrenjanin“.  Državni sekretar za sport je bio gost na treningu OКК „Apatin“ gde je razgovarao sa trenerom ovog kluba, Nenadom Ugarkovićem, o novoj strategiji razvoja sporta, a i mladim apatinskim košarkašima takođe je poklonio lopte.
 
Poseta je završena fotografisanjem i izjavom apatinskim medijima, gde je Peruničić istakao kako je pored evaluacije i analize perioda iz prethodne četiri godine 2014. – 2018. pokazano na koje sve načine sport pozitivno utiče na društvo.
 
- U narednom periodu, cilj će biti promocija i razvoj sportskog turizma koji je trenutno u ekspanziji. Posete lokalnim samoupravama su najbolji način da saznamo kakvo je stanje na terenu. Nova strategija će se praviti za narednih 10 godina, i upravo je važno da iz škole usmerimo našu decu da se razvijaju kroz sport, zaključio je Predrag Peruničić.
 
Izvor: Info služba opštine Apatin
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar