Popović: Sportski savez mora biti servis klubova, zajedničkim radom za dobrobit sporta (VIDEO)

Zaposlen je u Javnom preduzeću Direkcija za izgradnju na mestu rukovodioca tehničke službe. Od pre nekoliko dana, ovom diplomiranom inženjeru saobraćaja sportski klubovi opštine Apatin poverili su i rukovođenje Sportskim savezom naše opštine.

Dragan Popović je svojevremeno bio član Kajak kluba Panonija, a od pre sedam godina postao je član Upravnog odbora a potom i sekretar kluba. Kajak je jedan od sportova koji je mnogo dao ovom gradu, a ove godine Kajak klub Panonija proslavlja sedam decenija postojanja. Podsećamo i čitaoce koji ne znaju, a sigurni smo da su takvi retki, da je pre samo 16 godina, boje tadašnje SR Jugoslavije na OI u Sidneju branio je i Apatinac Igor Kovačić.

U uvodu u ovaj razgovor Dragan je sa osmehom na licu pričao u Dunavu, talentovanim dečacima i devojčicama iz KK Panonija, brojnim uspesima i medaljama talentovanih sportista a potom smo sa našim sagovornikom prešli na aktuelne i ozbiljnije teme.

O problemima koji su nastali još u julu mesecu a tiču se funkcionisanja, tj. "rada" saveza i nezavidnog položaja u kome su se našli pojedini sportski klubovi pisali smo prošle sedmice (Pročitajte OVDE), a svoje viđenje cele situacije izložio je i novoizabrani predsednik saveza Dragan Popović.

"Neko je očigledno mislio da je taj redosled poteza koji je vukao ispravan, a pre nekoliko dana se videlo da to baš nije tako. Ponovo su odlučili i presudili sportski klubovi, jer zbog njih taj savez i postoji kao udrženje građana. Interes klubova, a ne interes pojedinca, je na prvom mestu i tako će biti i u budućnosti. Loše stvari su za nama, gledamo napred i zaista ne bih želeo da se vraćamo u prošlost već da zajedničkim snagama radimo na stvaranju bolje i lepše sportske klime u našem gradu i opštini." - kaže Popović.

O dešavanjima na poslednjoj vanrednoj skupštini održanoj 23. septembra takođe smo pisali na našem portalu (Pročitajte OVDE). Popović je još jednom ponovio da sve nesporazume i ružne stvari treba ostaviti u prošlosti i podvukao da su promene u savezu želja gotovo svih sportskih klubova u našoj opštini.

"Žao mi je što je dosadašnji predsednik napustio prethodnu skupštinu i što nije slušao glas klubova. Volja za promenama je postojala, klubovi su rekli svoje i zaista bi bilo dobro da se svi suočimo sa realnim stanjem i krenemo sa radom i ne kočimo sport kako je to bio slučaj nedavno." - ističe Popović.

U nastavku vesti u video materijalu pogledajte šta je novoizabrani predsednik Sportskog saveza rekao o tome koji su trenutno najveći problemi u sportu u Apatinu i na koji način ih rešiti, koji su ciljevi saveza i na šta će se obratiti najviše pažnje u narednom periodu. Takođe, govorio je i ono što klubove možda najviše zanima, a to je kako i na koji način će se finansirati sportski klubovi.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar